Prendre paracetamol sovint et pot provocar la mort

Si prens paracetamol de forma regular els efectes secundaris poden ser molt greus

Pots patir un infart o un ictus si no el prens correctament

Prendre paracetamol sovint et pot provocar la mort

Prendre paracetamol sovint et pot provocar la mort / azerbaijan_stockers

Cada vegada apareixen més malalties i amb elles, més medicaments. Tot i que, si podem optar pels que ja coneixem, millor que millor. Conèixer què prens i com et senta és molt positiu, evitant així possibles efectes adversos o secundàris inesperats. Així doncs, optar pel Paracetamol o l'Ibuprofé quan no ens trobem bé, sol ser una de les opcions més utilitzades, tot i que, el millor és que el nostre metge ens faci la prescripció correcta i oportuna. Avui et parlarem del paracetamol, el qual és un dels més utilitzats en el nostre país i té greus conseqüències per la salut, si no el prens correctament.

El paracetamol

Aquest medicament té propietats analgèsiques i antipirètiques. Sovint és utilitzat per tractar la febre i el dolor lleu. Així doncs, aquest medicament és d'ús recorrent quan no ens trobem bé.

A més, el preu competitiu del també conegut com a acetaminofèn l’han convertit en el segon medicament més venut a Espanya (43,5 milions d’unitats dispensades el 2020), just per darrere de l’omeprazole. No obstant, tal com adverteixen els metges, un ús abusiu del paracetamol pot donar lloc a l’aparició d’efectes secundaris; si bé és cert que la taxa de conseqüències indesitjades és molt baixa en aquest cas.

El paracetamol és un dels medicaments més utilitzats

El paracetamol és un dels medicaments més utilitzats / ARXIU

Risc de mort

Segons un estudi publicat el 2015 a la revista ‘Annals of the Rheumatic Diseases’, les persones que fan un ús rutinari del paracetamol tenen un 63% més de probabilitats de morir de manera inesperada. Així mateix, el risc de tenir infarts ictus també augmenta de manera considerable, concretament un 68%.

A aquests perills hi cal afegir un efecte secundari descobert recentment: la cefalea per abús de medicació. Es tracta d’un mal de cap provocat per fàrmacs que precisament actuen per pal·liar-lo. Aquesta afecció apareix quan, després de prendre analgèsics durant un període aproximat de dues setmanes, es deixa de prendre un dia i es pateix aquesta cefalea.