Aquests són els esdeveniments esportius que han marcat l'agenda andalusa aquest 2023

Des de la Kings League fins a la Copa Davis, Màlaga ha captivat l'atenció de l'elit esportiva

El bon clima i l'actitud acollidora de la seva gent han fet que avui Andalusia sigui una regió idònia per acollir esdeveniments esportius de gran calibre.

El bon clima i l'actitud acollidora de la seva gent han fet que avui Andalusia sigui una regió idònia per acollir esdeveniments esportius de gran calibre.

Daniela Pina

L'Estadi Olímpic de la Cartoixa va ser l'escenari on es va celebrar el Campionat Mundial d'Atletisme l'any 1991. Sevilla va convertir-se en aquell moment en l'epicentre internacional de l'atletisme. Per primera vegada, l'atenció del món esportiu se centrava en una ciutat andalusa. El 2005 la història va tornar a repetir-se amb Màlaga, que va acollir els Jocs Mediterranis. Esdeveniment que va reunir els millors atletes dels països mediterranis. Any rere any, Jerez es converteix en la capital mundial del motociclisme. De fet, el Circuit de Jerez és avui dia un dels més antics i emblemàtics del campionat de MotoGP.

L'esport i Andalusia han anat sempre de bracet. El seu clima i el caràcter de la seva gent han fet que avui sigui una regió idònia per acollir esdeveniments esportius d'aquestes dimensions. I, en aquest sentit, l'any 2023 no ha estat menys i s'ha convertit en l'escenari de competicions tan importants com la Copa Davis, la Solheim Cup i la final de la Kings i la Queens League.

Golf a Andalusia aquest any

El golf ha trobat una ubicació ideal en terres andaluses aquest 2023. I és que aquest any competicions de renom internacional han triat la regió espanyola per celebrar els seus tornejos. De juny a juliol del 2023 es va celebrar per primera vegada al Real Club Valderrama, a Sotogrande, Càdiz, el LIV Golf Andalucía 2023. Es tracta d'un dels circuits més importants a nivell mundial, ja que ha nascut de la fusió entre el PGA Tour, l'European Tour i el LIV Golf. A més, després d'aquesta unificació, el Real Club Valderrama ha assegurat la celebració de cinc tornejos del circuit durant els pròxims set anys.

D'altra banda, l'elit del golf femení es va reunir a finals de setembre a la Finca de Cortesín de Casares, a la província de Màlaga. Concretament, aquest recinte va acollir la Solheim Cup, un torneig en el qual participen les millors jugadores europees i nord-americanes i que va ser creat després de l'acord entre els circuits Ladies European Tour i LPGA.

Màlaga i Sevilla, seus de la Copa David i la Billie Jean King

El tennis ha estat l'altre esport que ha escollit Andalusia com a seu. De fet, del 7 al 12 de novembre, es va disputar a Sevilla la Copa Billie Jean King, el torneig de nacions de tennis, hereu de la Copa Federació. En aquesta edició, l'equip espanyol, capitanejat per Anabel Medina, va jugar a casa, concretament a l'Estadi de La Cartoixa de Sevilla. D'aquesta manera, Sevilla succeeix a Glasgow, al Regne Unit, que va ser la ciutat on es van jugar les Finals de la Billie Jean King Cup by Gainbridge el 2022.

Pel que fa al tennis masculí, Màlaga ha estat la ciutat triada per ser la seu de la Copa Davis, la competició internacional de tennis organitzada per la Federació Internacional de Tennis (FIT). D'aquesta manera, del 21 al 26 de novembre, la cita tornarà a celebrar-se al Palau dels Esports José María Martín Carpena, com ja va succeir l'any passat. Es tracta d'una de les competicions més importants i amb més història en el món del tennis i de l'esport en general. De fet, aquesta edició serà seguida per més d'un centenar de països. L'any passat, al voltant de 63.000 persones van anar al Carpena per presenciar la competició, i d'ells el 55% provenia de fora d'Andalusia.

Kings i Queens League

L'estadi de La Rosaleda, a Màlaga, va acollir la final del fenomenal esdeveniment esportiu de l'any: la Kings i la Queens League. Més de 30.000 persones van acudir al recinte per compartir aquesta festa del futbol i del 'streaming'. Una jornada que va estar marcada per la presència de grans estrelles futbolístiques com Joaquín, exjugador del Màlaga, i Iker Casillas, qui va exercir de àrbitre. Tal com va confessar el president de Jijantes, Gerard Romero, el de Màlaga va ser el millor públic de les tres finals que s'han disputat fins ara, superant així al del Camp Nou i al del Cívitas Metropolitano.