On estava la teva ciutat a l'era dels dinosaures? Comprova-ho amb un clic

Una aplicació permet situar les actuals ciutats a la Terra al llarg de la formació dels continents

L'aplicació Dinosaur Pictures

L'aplicació Dinosaur Pictures / IAN WEBSTER

Redacció

Escrivint simplement el nom de la teva ciutat en una aplicació de recent creació podràs veure on estava situada a l'època dels dinosaures i en èpoques més remotes. Només fa falta obrir aquest enllaç i gaudir d'un viatge al passat més llunyà. Existeixen algunes illes (i inclús ciutats) que no poden ser oferides per l'aplicació.

L'aparença de la Terra, tal com la coneixem, és relativament nova. Les masses terrestres i el mar que veiem avui en dia, amb Euràsia, les Amèriques, Àfrica, l'Antàrtida i Oceania, estan situades sobre gegantesques plaques tectòniques que encaixes com un trencaclosques. Molt a poc a poc, aquestes peces es mouen. Evidentment, no és un moviment apreciable al llarg d'una vida humana, però en l'escala de milions d'ants, aquesta dinàmica ininterrompuda pot fer que el planeta sigui totalment irreconeixible d'aquí milions d'anys.

L'aplicació va ser creada per Ian Webster amb l'ajuda de dades de plaques tectòniques i mapes paleogeogràfics de C.R. Scotese del Projecte PALEOMAP.

El que mostra a la pantalla d'inici és una imatge del nostre planeta de fa 240 milions d'anys, a l'era del supercontinent Pangea, però es poden seleccionar vistes des de 750 milions d'anys fins al present. A més, si en un ordinador de sobretaula, mantens pressionades les tecles 'esquerra' o 'dreta' del teu teclat, pots fins i tot veure com els continents se separen i finalment prenen la forma que tenen avui.

El mapa també presenta opcions que et permeten veure moments importants en la història de la vida a la Terra com els primers vertebrats, els primers homínids i l'extinció dels dinosaures.