Juan Carlos Da Silva, nou director general de Prensa Ibérica a Galícia

El fins ara subdirector general del grup a la regió va ser director de ‘Faro de Vigo’ durant més de 13 anys i assumeix aquesta responsabilitat en un territori prioritari per la companyia

Juan Carlos Da Silva, nou director general de Prensa Ibérica a Galícia

Juan Carlos Da Silva, nou director general de Prensa Ibérica a Galícia / Prensa Ibérica

Redacció

Prensa Ibérica, el grup de comunicació que edita Regió7 ha nomenat a Juan Carlos Da Silva Besada director general de la companyia a Galícia, comunitat autònoma on edita Faro de Vigo, diari degà de la premsa espanyola, La Opinión A Coruña i, des de fa un any, El Correo Gallego.

Amb una dilatada trajectòria professional a Prensa Ibérica i un profund coneixement del sector de la comunicació a Galícia, Da Silva potenciarà les àrees de contingut i negoci en una regió d'extraordinària rellevància estratègica per al grup que presideix Javier Moll.

Da Silva substitueix Jesús Echevarría, que ha decidit emprendre nous desafiaments professionals i a qui Prensa Ibérica agraeix la seva tasca.

Nascut a Combarro (Poio) en 1965, Juan Carlos Da Silva és llicenciat en Periodisme per la Universitat Complutense de Madrid i acredita una dilatada trajectòria professional en el si de Prensa Ibérica.

Va començar les seves pràctiques de periodisme a Faro de Vigo el 1986, el mateix any que el grup de comunicació va adquirir la capçalera. Va ingressar a la plantilla el 1988, primer com a redactor de la Delegació de Pontevedra i des del 1990 com a delegat. El 1993 se li va encarregar la posada en marxa de l'edició del diari a Arousa, amb seu en Vilagarcía, i un any més tard es va incorporar a la seu central de Vigo, com a cap de Secció de Galícia. El 1996 va ser nomenat redactor cap, posteriorment subdirector i director adjunt, i el 2006, director de la històrica capçalera. El 2019 va assumir la subdirecció general del grup de comunicació a Galícia.

Sobre Prensa Ibérica

Prensa Ibérica, que el passat 29 de desembre va adquirir El Correo de Andalucía, suma ja en el conjunt del país 27 diaris i gairebé 70 Cròniques locals, a banda de diverses revistes. Més enllà dels tres diaris que edita a Galícia, El Periódico, El Periódico de España, La Nueva España, Levante-EMV, Información, Diario de Mallorca i La Província-DLP són algunes de les capçaleres més rellevants del grup.

Amb dos milions de lectors en premsa i revistes (EGM) i 217.000 exemplars (OJD), el grup de comunicació és líder en audiència i difusió en diverses autonomies i compta amb un creixent posicionament en suport digital.

A Internet, les seves publicacions superen els 27 milions de visitants únics i freguen els 600 milions de pàgines vistes al mes, la qual cosa el converteix en el primer grup espanyol de comunicació en la categoria d'informació general de GfK Dam (Companyies News Publisher MC) i en la categoria News & Information de Comscore.