Les escoles agràries de l’estat debaten al Solsonès el futur de la bioeconomia

El centre docent d’Olius i el Centre Teconològic Forestal acullen experts en el desenvolupament agroalimentari i energètic

L'Escola Agraria del Solsonès en una jornada de visites

L'Escola Agraria del Solsonès en una jornada de visites / Escola Agraria Solsonès

Miquel Spa

Miquel Spa

L’Escola Agrària del Solsonès acull aquesta setmana un congrés anual de centres docents de la seva tipologia en el qual es debatrà el futur del sector i la seva adaptació a les dinàmiques mediambientals de la sostenibilitat. 

La XXVIIIa edició del Congrés Europea Espanya que organitza el Servei de Formació Agrària del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i la xarxa d’Escoles Agràries de Catalunya rebrà entre dimecres i divendres la participació de les escoles agràries d’altres regions de l’estat com ara Aragó, Cantàbria, Extremadura i Canàries. Segons han explicat des de l’organització, el congrés es basa en «un programa variat d’activitats amb conferències, visites tècniques i tallers, centrat en la formació professional agrària i la bioeconomia». Així, durant els tres dies hi intervindran experts de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA), el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, Caixabank i el mateix departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Així, els congressistes debatran, entre d’altres ponències, l’estratègia de bioeconomia de Catalunya, la sostenibilitat i les escoles agràries, la instal·lació de sistemes sostenibles d’abastament energètic als centres docents, les xarxes de qualitat ISO a les escoles, el potencial de la bioeconomia en el sector agroalimentari amb l’estudi de les comarques de ponent com a exemple, les experiències pràctiques d’aquest sistema econòmic local a la demarcació de Lleida, els projectes d’investigació del Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya, la bioeconomia forestal o la creació de nous paisatges resilients. Les sessions teòriques s’acompanyaran d’un programa de visites a, entre d’altres, l’explotació d’ovelles i cabres del Pla d’Abella així com al seu obrador, botiga i restaurant, la granja Godall d’explotació porcina i transformació agroalimentària o el barri vell de Solsona.