La biblioteca solsonina adquireix una col·lecció de jocs de taula

Els usuaris poden jugar a l’equipament o agafar el material en préstec

La biblioteca Carles Morató de Solsona guarda una àmplia selecció de jocs de taula

La biblioteca Carles Morató de Solsona guarda una àmplia selecció de jocs de taula / AJ. SOLSONA

Redacció

Els jocs de taula també són productes culturals i cada vegada són més presents a les biblioteques públiques. La Carles Morató de Solsona disposa des d’aquesta setmana d’un catàleg de 41 jocs catalogats. Els usuaris poden fer-ne ús al mateix equipament, sempre que hi hagi una sala disponible per jugar, o bé endur-se’ls en préstec.

La biblioteca ha adquirit jocs de taula variats en funció del tipus i de les edats a les quals s’adrecen, seguint la guia elaborada des del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura i les recomanacions d’especialistes. Infants, joves i adults hi trobaran jocs d’imaginació i comunicació, com Dixit; cooperatius, com Woofy; d’estratègia, com Catan o Carcassonne; de paraules, com Codi Secret; cursa, com Shikoku; memòria i càlcul, com Fruits; daus, com Optimus, o d’emocions, com Ikonikus, entre molts altres.

S’ubiquen darrere el taulell d’informació de la segona planta de l’edifici i són d’accés lliure. Es podrà fer el préstec d’un joc per persona durant un mes –fins i tot si es fa servir a la biblioteca cal formatlitzar el préstec. Cada joc té una fitxa amb informació de l’edat, el nombre de jugadors i la durada aproximada de la partida, a més de la descripció. També s’especifica el material que conté cada joc, que s’haurà de revisar abans de tornar-lo. Els retorns no es poden fer a cap altra biblioteca ni a la bústia.

Una petició del Consell d’Infants

Aquesta novetat a la Biblioteca Carles Morató respon, d’una banda, a la petició formulada pel Consell d’Infants de Solsona durant l’últim curs, i, de l’altra, a les accions que impulsa la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat per potenciar la presència de jocs de taula a les biblioteques públiques del país. En la dimensió informativa, es considera que els jocs són una porta a la consulta i l’aprofundiment dels fons bibliogràfics que completen les col·leccions de les biblioteques i, en la dimensió lúdica, permeten als usuaris gaudir d’una experiència enriquidora.

A partir de la tardor, la biblioteca solsonina organitzarà també activitats vinculades als jocs de taula que ampliïn la seva programació lúdica i social.

TEMES