L’Ajuntament de Solsona invertirà 200.000 euros a renovar l’enllumenat públic

L’objectiu de l’equip de govern municipal és haver canviat tota la lluminària a la fi del mandat

Reunió del ple de l’Ajuntament de Solsona del setembre | AJ. SOLSONA / RG7

Reunió del ple de l’Ajuntament de Solsona del setembre | AJ. SOLSONA / RG7 / jordi badia perea. solsona

Jordi Badia Perea

L’Ajuntament de Solsona invertirà 200.000 euros en la renovació de l’enllumenat públic per dotar-lo de llums LED. L’objectiu del govern municipal és acabar el mandat amb tota les lluminàries substituïdes amb la nova tecnologia amb la intenci d’abaratir el cost de la llum. L’any passat, la factura elèctrica es va apujar d’un 57 per cent, segons va informar al Regió 7 un portaveu de l’Ajuntament de Solsona.

En el ple de la setmana passada, es va aprovar una modificació pressupostària de 279.431 euros que es van treure del romanent per a despeses del pressupost de 2023. D’aquesta modificació, la partida principal és de 180.000 euros que es destinaran a la renovació de l’enllumenat públic i que “s’afegiran a una partida per a inversions de 20.000 euros que encara està íntegra”, segons fonts de l’Ajuntament. També es dedicaran uns 25.000 euros més a la millora de l’eficiència energètica dels equipaments municipals.

“Aquesta és una aposta important del nostre govern. Un dels objectius d’aquest mandat és, precisament, que tot l’enllumenat sigui de tecnologia LED”, va afirmar l’alcaldessa de Solsona i responsable d’Hisenda, Judit Gisbert.

Solsona té 2.246 punts de llum públics. Amb la modificació pressupostària aprovada, es calcula arribar a tenir substituïts per LED entre el 50 per cent i el 60 per cent del total de punts de llum, atès tot el que ja s’ha fet fins ara, segons fonts de l’Ajuntament.

L’objectiu principal és rebaixar la factura elèctrica. L’any passat, va pujar fins a 338.593 euros, amb un increment del 57 per cent respecte de l’exercici anterior i com a conseqüència de la crisi energètica i l’augment del preu de la llum, derivada entre altres causes per la guerra d’Ucraïna. El govern municipal preveu tenir licitats els treballs per al canvi de llums.

Altres despeses

L’alcaldessa i responsable d’Hisenda també va destacar que, a banda dels fons del romanent de tresoreria, es reassignaven a altres despeses els 50.000 euros inicialment previstos per a la urbanització del carrer del barri de Sant Jaume, que s’ha hagut d’ajornar per a l’any 2024 perquè la promoció privada que s’hi havia d’executar s’ha endarrerit.

Uns altres 12.000 euros que inicialment estaven reservats per a les obres de la plaça del Camp i que no s’han gastat, es van afegir per a d’altres despeses.

La reassignació de tots aquests fons alliberats amb la modificació aprovada en el ple de dijous, es destinaran a equipaments de lleure, que rebran 50.000 euros, i al mobiliari de la comissaria de la Policia Local, que comptaran amb 30.000 euros.

D’altra banda, 56.431 euros serviran per fer front a l’increment d’interessos de préstecs. Així mateix, s’adquirirà fons bibliogràfic per a la Biblioteca Carles Morató amb una subvenció de 14.000 euros del Departament de Cultura de la Generalitat.