El Solsonès inverteix més de 38.000 euros en l’arranjament de camins a tota la comarca

L’objectiu és millorar l’accés dels vehicles per prevenció d’incendis

Un dels camins del Solsonès arranjats | CONSELL COMARCAL DEL SOLSONÈS

Un dels camins del Solsonès arranjats | CONSELL COMARCAL DEL SOLSONÈS / jordi badia perea. solsona

Jordi Badia Perea

El Consell Comarcal del Solsonès ha invertit més de 38.000 euros en l’arranjament de camins als termes municipals de Lladurs, Odèn, Pinell i Pinós. Les actuacions han consistit a millorar l’accés dels vehicles per a la prevenció d’incendis, segons ha informat l’ens comarcal.

Les feines, que s’han acabat aquesta mateixa setmana, han consistit en el repàs i el piconatge de l’esplanada dels camins amb moto-anivelladora o amb pala carregadora mixta i en la construcció de trencaaigües, segons les necessitats de cada vial. També s’ha dut a terme el perfilat de les cunetes que ja hi existien, i en l’aportació de tot-ú per regularitzar la plataforma dels camins.

Aquestes millores s’han fet en els camins d’interès comarcal de Solanes - El Puit i fins a la carretera de Cambrils, als termes d’Odèn i Lladurs, de Puigsec - Borrells, al terme de Lladurs, i el de Matamargó a Vallmanya, al terme municipal de Pinós. I als camins de Lladurs - Trilla - Borrells, fins al camí CIC-70, al terme municipal de Lladurs, i del Remei, al terme municipal de Pinell del Solsonès.

Unes altres actuacions que s’han fet han consistit en el formigonat d’un tram de l’esplanada del camí i la prolongació d’un pas transversal o drenatge, per la de millora de l’encreuament del barranc de cal Cabot, prop de Vallmanya.

Aquestes actuacions puntuals d’obra civil s’han desenvolupat en el camí d’interès comarcal de Matamargó a Vallmanya, al terme municipal de Pinós. En aquest cas, s’ha pavimentat una superfície de 360,00 metres quadrats.

El cost de l’actuació ha estat de 38.651’77 euros dels quals 38.466’31 euros han estat subvencionats pel departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.