El Pi de Sant Just ha decidit construir la rotonda nord

Més de 100 veïns d’Olius han participat en la consulta popular

El punt al Pi de Sant Just on es farà la intervenció | ARXIU PARTICULAR

El punt al Pi de Sant Just on es farà la intervenció | ARXIU PARTICULAR / xavi moraleda. Olius

Xavi Moraleda

Els veïns empadronats al Pi de Sant Just, del municipi d’Olius, han votat a través d’un procés participatiu en forma de consulta popular, la ubicació de la nova rotonda que s’instal·larà la travessera de la C-55 al seu pas per la urbanització. Fins a 105 persones majors d’edat han participat en la votació que va estar oberta durant els passats dies 18 i 29 de desembre de 2023 i en la que havien de triar entre dues localitzacions diferents de la mateixa carretera.

El Departament de Territori va posar a disposició del consistori d’Olius un pla per millorar la seguretat en aquest tram. El document contemplava la possibilitat de construir dues rotondes, una al mateix lloc on ja hi ha una rotonda partida i una altra situada més al nord, a l’altura de l’Escola Agrària. La proposta del Govern era tancar les rotondes per fer-les completes, ja que les actuals són partides.

L’opció que es durà a terme serà la de la travessera de la C-55, ja que va rebre un total de 75 vots, per contra, la que s’ubicaria davant de l’Escola Agrària va comptar amb el suport de 28 persones. A més, hi va haver un vot en blanc i un altre de nul.

Com preveu Territori en el seu pla, les obres de reforma de la rotonda partida existent per fer-la completa i comportaran l’ampliació de les voreres perimetrals que hi ha a l’encreuament. També es farà una reordenació dels carrers que conflueixen a la rotonda i es faran fins a nou passos de vianants per garantir una millor seguretat viària.