Sant Llorenç de Morunys inicia les obres per millorar la seguretat viària a la carretera de Berga

L'actuació inclourà un nou pas de vianants i la connexió entre la zona urbana del municipi amb la via verda del pantà de la Llosa del Cavall

Carretera de Berga de Sant Llorenç de Morunys

Carretera de Berga de Sant Llorenç de Morunys / Ajuntament de Sant Llorenç

Xavi Moraleda

L'Ajuntament de Sant Llorenç de Morunys ha iniciat les obres a la carretera de Berga per «millorar la seguretat viària i l'accessibilitat» de les seves voreres. Aquesta acció, també afavorirà que es pugui connectar de manera més la zona urbana del municipi amb la via verda del pantà de la Llosa del Cavall, a través de posar un nou pas de vianants a la carretera, com ha assegurat l'alcalde, Francesc Riu. Les obres s'han adjudicat per un import de 95.245,21 euros.

L'actuació comportarà un reordenament de l'accés als carrers Anselm Clavé i les Roques del municipi i també es preveu dur a terme l'enjardinament de l'entrada del poble per tal de dignificar-la. A més, el batlle ha apuntat que es col·locaran els primers fanals a la via que funcionaran exclusivament amb energia solar i s'aprofitarà per instal·lar un nou tub d'aigua per donar serveu a la zona de la Taleia i Vilasaló.

Els més de 95.000 euros es destinaran a les actuacions que promouran una mobilitat més segura, sostenible i intel·ligent, la pacificació del trànsit i la reducció d'accidentalitat en l'àmbit urbà, però bona part dels costos estaran coberts per una subvenció del Servei Català de Trànsit. L'organisme ha aportat un total de 88.830,70 euros i la resta de l'import l'assumirà el consistori, com ha assenyalat Riu.