La caminada de la Vall de Lord se centrarà a recórrer indrets de la Coma i la Pedra

La ruta tindrà lloc el dissabte 30 de març i recorrerà el vessant sud de la serra del Verd

Tram de la caminada popular de la Vall de Lord d’anys anteriors

Tram de la caminada popular de la Vall de Lord d’anys anteriors / Ja Arribarem Club

Xavi Moraleda

La caminada popular de la Vall de Lord arriba a la seva vint-i-novena edició i es limitarà a recórrer indrets del municipi de la Coma i la Pedra. La ruta tindrà lloc el pròxim dia 30 de marc, coincidint amb el Dissabte Sant, i es recuperaran alguns camins que s'havien seguit en edicions d'anys anteriors. A més, la visita de monuments i fonts de la zona tindrà una importància especial, com han assegurat els membres del Ja Arribarem Club, l'agrupació que s'encarrega de l'organització de l'esdeveniment.

L'itinerari que se segueix a cada caminada és diferent. Enguany es «recorrerà els vessants sud de la Serra del Verd, passant per indrets com el Pujol del Racó, la Casanova del Pujol i els Casals, finalment retornarà per Coma Pregona i el camí de Fité», segons van destacar els impulsors de la iniciativa. L'acte seguirà els mateixos paràmetres que en totes les edicions anteriors i amb els controls habituals.

L’esdeveniment pretén complir la finalitat de mostrar diferents entorns de la Vall de Lord, com també la seva fauna i flora, monuments i alguns dels indrets més «pintorescs i amagats» de la zona. D’aquesta manera, com assenyalen els membres del club, la millor manera de fer-ho és fent que els assistents s’endinsin a la natura tot caminant de forma pausada, «sense motors ni cap mena de soroll que molesti». A més, gairebé en totes les edicions de la caminada s’ha intentat mostrar vells oficis o activitats que abans eren habituals al territori. La iniciativa també permet que es recuperin molts camins i fonts que havien quedat en desús.