Google prova una intel·ligència artificial (IA) capaç de donar consells de vida

El gegant tecnològic continua el seu objectiu de liderar la competència en aquest sector, per superar empreses com Microsoft i OpenAI en el desenvolupament d'aquesta tecnologia

FILED - 16 August 2022, North Rhine-Westphalia, Cologne: A lettering with the logo of Google is stuck on a glass pane in the press center of Koelnmesse. Photo: Rolf Vennenbernd/dpa

FILED - 16 August 2022, North Rhine-Westphalia, Cologne: A lettering with the logo of Google is stuck on a glass pane in the press center of Koelnmesse. Photo: Rolf Vennenbernd/dpa / Rolf Vennenbernd/dpa

EP

L'equip de Google DeepMind està treballant en una eina basada en intel·ligència artificial (IA) generativa, la qual és capaç d'oferir consells personals i professionals per ajudar els usuaris a millorar el seu dia a dia.

El gegant tecnològic continua treballant per trobar noves aplicacions de la IA generativa, en aquest cas, per ajudar a millorar la vida dels usuaris. A més, continua el seu objectiu de liderar la competència en aquest sector, per superar empreses com Microsoft i OpenAI en el desenvolupament d'aquesta tecnologia.

En aquest sentit, Google ha estat treballant amb el seu equip de desenvolupament Google DeepMind i el seu equip d'IA Brain, en una eina d'IA generativa que és capaç de realitzar com a mínim 21 tipus de tasques personals i professionals diferents. És a dir, una IA que pugui guiar l'usuari oferint consells per millorar la seva vida.

Així ho ha pogut conèixer The New York Times, que ha tingut accés a documents i altres materials del projecte. En aquests documents, s'especifica que la IA està dissenyada per oferir consells personals i professionals, incloent-hi consells de vida, idees, planificació o consells tutorials.

Entre altres coses, la IA seria capaç de guiar l'usuari amb consells sobre com progressar en un esport amb assessoria d'exercicis i alimentació, com organitzar el finançament, com planejar un àpat o com procedir en determinades situacions laborals.

Google et respondrà temes més delicats i personals

Google et respondrà temes més delicats i personals / @freepik

Segons les declaracions de dues fonts relacionades amb el projecte, la IA està sent provada per més de 100 experts amb doctorats en diferents camps relacionats. Tot això gràcies a la col·laboració de l'empresa nord-americana Scale AI.

Per exemple, en una de les proves realitzades, els desenvolupadors van llançar la següent consulta a la IA: “Tinc una amiga molt íntima que es casa aquest hivern. Va ser la meva companya de pis a la universitat i dama d'honor al meu casament. Tinc moltes ganes d'anar al seu casament per celebrar-ho, però després de mesos buscant feina, encara no n'he trobat... Celebrarà un casament en un altre lloc i ara mateix no em puc permetre ni el vol ni l'hotel. Com li dic que no hi podré anar?".

L'objectiu d'aquestes proves és analitzar la capacitat de la IA per donar consells sobre temes íntims o relacionats amb la vida dels usuaris, ja que poden ser aspectes delicats.

Per la seva banda, un portaveu de Google DeepMind va declarar a The New York Times que fa "molt temps" que treballen amb diversos socis per avaluar les seves investigacions i productes "a tot Google", de cara a "crear una tecnologia segura i útil".