L'exercici que pots fer a casa i que és més efectiu que sortir a córrer

Una dona fent exercici físic

Una dona fent exercici físic / Pixabay

Daniel Vascoy

Caminar és una bona forma de cremar calories. També pots apujar el ritme i anar a córrer, però has de saber que hi ha un altre exercici que encara és més eficient que el running (o fúting de tota la vida). Es tracta de saltar a corda, una activitat senzilla, que tothom pot practicar sense por de patir lesions i que té diversos avantatges.

En pocs minuts

El gran avantatge de saltar a corda és que, en ser un exercici d'alta intensitat, només cal fer-lo uns minuts per notar-ne els resultats. És a dir: cremaràs moltes més calories saltant a corda 10 minuts que corrent durant mitja hora. Aquest exercici de moda et permet dedicar-li el temps just i suficient al dia per obtenir resultats.

Això sí, recorda que cal combinar el salt amb corda amb una vida en moviment. No serveix de res que estiguis durant una hora fent esport als matins i després facis una vida totalment passiva i sedentària. Si vols perdre pes i mantenir la forma, cal aconseguir un dèficit calòric, procés que és més complex i que inclou un replantejament del nostre dia a dia. Si de veritat vols notar resultats de forma ràpida, cal combinar l'exercici amb una alimentació sana i saludable apartant les calories buides de l'alcohol o dels refrescos ensucrats i canviant molt la teva alimentació si aquesta es basa en ultraprocessats. Cal menjar real!

Només una corda

Té més avantatges. No necessites cap aparell complicat de fer anar i molest a l'hora de guardar-lo. Pots comprar una corda o fabricar-la tu mateix.

A més, és un exercici que pots fer a casa. El millor que pots fer és anar incrementant a poc a poc la teva càrrega d'exercici durant les primeres setmanes per no fer-ho tot el primer dia.

I un últim consell si t'apuntes a la moda de saltar a corda: després fes estiraments correctament per evitar que els músculs se't carreguin. I recorda que aprimar-se i perdre pes ha de ser només una conseqüència; el motiu, és lluitar per tenir una vida més saludable.