Barrejar llimona i sabó: el secret perquè la rentadora deixi la roba nova i perfumada

El secret que ja no deixaràs de fer servir

Llimona i sabó per la rentadora

Llimona i sabó per la rentadora / @freepik

M.R.

La llimona i el sabó combinats poden resultar molt útils per casa. En concret, podem combinar el suc de la llimona i el sabó ratllat, creant una barreja excel·lent que ens servirà per netejar qualsevol cosa.

El poder desengreixant, desinfectant i netejador de la barreja del suc de llimona i la ratlladura de sabó poden deixar gairebé tot el que tenim a casa com nou. Des de superfícies fins a objectes com plats, gots o altres estris de cuina. El suc de llimona és un conegut agent antibacterià i desengreixant. No és casualitat que molts detergents s'elaborin amb essència de llimona, i no només per la seva bona olor. 

I si parlem de sabó el més recomanable és utilitzar el sabó de Marsella, que és un excel·lent llevataques. Aquesta combinació de suc de llimona i sabó de Marsella és molt útil per netejar la roba i a més, li dona una agradable olor.

Un remei excel·lent, sobretot en aquells rentatges a menys de 60°, per a peces delicades

La roba rentada a més de 60° queda totalment desinfectada, ja que els gèrmens i els bacteris no sobreviuen a aquesta temperatura. Però en el cas de peces delicades, aquesta temperatura no és possible. Què més poden fer la llimona i el sabó un cop combinats? Podem rentar la vaixella, per exemple, o crear un substitut dels detergents convencionals, però menys contaminant i també més econòmic i respectuós amb el medi ambient.

Rentadora

Rentadora

Neteja el terra de casa

També podem fer un gran detergent per als terres. Només cal esprémer el suc d'una o dues llimones i ratllar mitja pastilla de sabó de Marsella en un litre d'aigua o més. Just per omplir el cub on ficarem el pal de fregar. Ho escorrem bé i netegem bé les superfícies que trepitgem a casa.

Tot és molt senzill i còmode. I, com hem dit, a més d'estalviar-nos un grapat de diners (les llimones i el sabó costen menys que molts dels detergents que hi ha actualment al mercat) també estarem fent un bé a la natura. Què és el que més importa.