Estiu

Quina és la temperatura ideal per a l’aire condicionat segons la ciència?

Redacció

Arriba l’estiu i amb això les típiques discussions d’oficina sobre a quina temperatura s’ha de posar l’aire condicionat. Una guerra que es disputa a més entre sexes. Elles solen tenir més fred i ells més calorLa constitució de cadascú i la vestimenta amb què es va a treballar tenen la culpa d’aquesta diferència, segons un estudi publicat per la revista ‘Nature Climate Change’.

Així mateix, segons la normativa, la temperatura a les oficines on es porten a terme feines sedentàries ha d’oscil·lar entre els 23 i els 25 graus a l’estiu i la humitat no ha de baixar del 50%.

Si la feina comporta una activitat més enllà d’estar assegut davant l’ordinador, la temperatura de l’aire condicionat ha de ser una mica més alta i oscil·lar entre els 25 i els 27 graus per evitar els canvis bruscos.

¿Quina és la temperatura ideal segons la ciència?

Precisament, els 25 graus és la temperatura ideal perquè siguem més feliços, segons un estudi de diverses universitats entre les quals hi ha la de San Diego, Califòrnia i el Canadà.

L’equip d’investigadors va poder comprovar que les persones responen amb actituds més positives si els termòmetres oscil·len entre els 20 i els 30 graus.