Com netejar el parquet perquè duri molt més temps

Amb aquests senzills consells aconseguiràs una brillantor espectacular

Com es pot netejar el parquet correctament?

Com es pot netejar el parquet correctament? / CC0

Mati Sirvent

El parquet és un tipus de revestiment de sòl que podem trobar a la majoria de les llars i comerços a causa de la seva bellesa, durabilitat i elegància. Està fet de fusta, un material natural, i es pot trobar en una àmplia varietat de textures, colors i patrons, la qual cosa permet adaptar-se a qualsevol estil de decoració.

El parquet pot estar compost per taules de fusta massissa o un parquet laminat que consta de diverses capes de diferents materials, on la capa superior és una fina làmina de fusta autèntica. Ambdós tipus tenen els seus avantatges i desavantatges, però en tots dos casos, la cura i el manteniment adequat és essencial per preservar-ne l'aspecte i perllongar la seva vida útil.

Com netejar el parquet

Encara que el parquet és durador, és sensible a les ratllades, les taques i la humitat. Per això, netejar-lo correctament és essencial. Aquí et deixo alguns consells i recomanacions per mantenir el teu parquet sempre perfecte.

  • Evita la humitat excessiva. A la fusta no li agrada l'aigua. Encara que pots fregar el parquet, sempre ho has de fer amb un drap ben escorregut i assecar immediatament qualsevol vessament de líquids.
  • Fes servir els productes adequats. Evita els productes de neteja molt abrasius, que poden fer malbé la superfície de la fusta. Opta per productes específics per a parquet o una solució d'aigua i sabó neutre.
  • Compte amb les ratllades. Col·loca protectors a les potes dels mobles i evita caminar amb sabates de taló o amb soles que puguin ratllar el terra. Un bon consell és col·locar catifes a les zones de més trànsit per minimitzar el desgast.
Compte amb les sabates de taló

Compte amb les sabates de taló / @ AZERBAIJAN_STOCKERS

  • Aspira regularment. L'aspiradora és una gran aliada per mantenir net el parquet. Amb ella pots eliminar la pols i la brutícia que, altrament, podrien ratllar la fusta quan camines sobre ella.
  • Mantingues la brillantor. Si el teu parquet és de fusta natural i està envernissat, amb el temps pot anar perdent brillantor. En aquest cas, pots utilitzar productes especials per donar lluentor a la fusta que, a més, solen oferir una protecció extra.
  • Evita el sol directe. La llum solar directa pot decolorar la fusta. Si el teu parquet està exposat al sol, considera fer servir cortines o persianes per protegir-lo.

Tenir cura correctament del teu parquet no només mantindrà la seva bellesa, sinó que també ajudarà a protegir la teva inversió a llarg termini. Amb una mica d'atenció i cura, el parquet pot durar molts anys lluint com el primer dia.