Coneix els tres trucs casolans per acabar amb el to groguenc del vàter: fes que torni a brillar

T'expliquem per què passa i com solucionar-ho

Passaràs d'un to groguenc a un blanc brillant: el vàter com nou

Els millors trucs casolans per deixar el teu vàter com nou

Els millors trucs casolans per deixar el teu vàter com nou / @ rawpixel.com

Mati Sirvent

Mantenir la llar neta i desinfectada és molt important i més, quan parlem del bany. Aquesta estança és molt freqüentada i és imprescindible mantenir-hi una bona neteja. Una de les peces més importants dins el bany és el vàter, el qual moltes vegades, tot i estar net i desinfectat, queda groguenc pel pas dels anys. En aquest article et deixem uns trucs casolans on podràs fer que el to groguenc desaparegui i el teu vàter torni a quedar com acabat de comprar.

Com netejar el fons del vàter: un lloc per a bacteris i minerals

El vàter, encara que el netegis constantment, està exposat a bacteris i males olors. Però la higiene no és l'únic repte aquí. Has notat com, amb el pas del temps, el blanc brillant del teu WC pren un to groguenc o marronós? Això és degut a minerals com la calç i altres sediments que, malauradament, estan a l'aigua que fem servir diàriament.

Tot i això, tenim bones notícies per tu. Hi ha trucs de neteja, econòmics i fàcils per aprendre com netejar el fons del vàter i deixar-lo tan lluent com el dia en el qual el vas instal·lar.

Tres solucions econòmiques i efectives per netejar el fons del vàter

  1.  Vinagre, bicarbonat i llimona: Una combinació guanyadora. El més probable és que ja tinguis aquests ingredients a la teva cuina. Barreja un got de vinagre blanc, dues cullerades de bicarbonat i suc de llimona. Aboca aquesta solució per netejar el fons del vàter i deixa actuar durant 30 minuts. Després, pren l'escombreta i frega vigorosament. Si notes que hi ha taques més persistents, pots fer servir un fregall suau.
  2.  Bicarbonat i aigua oxigenada: Aquest és un altre duo poderós a la teva missió de descobrir com netejar el fons del vàter. Barreja 100 grams de bicarbonat amb dues cullerades d'aigua oxigenada fins a obtenir una pasta. Aplica sobre les taques i deixa actuar durant 20 minuts. En acabar, reforça amb l'escombreta i esbandeix.
  3.  Sí, la Coca-Cola també hi ajuda: Encara que sembli inusual, aquesta beguda gasosa pot ser la teva aliada. Aboca el contingut d'una llauna de 33 cl al vàter i espera mitja hora. Després, reforça amb una escombreta i estira la cadena. Si busques un acabat perfecte, combina aquest mètode amb algun dels dos anteriors.
Posar Coca-Cola al vàter

Posar Coca-Cola al vàter / rawpixel.com

I recorda, quan vagis a netejar el fons del vàter, sempre és recomanable fer servir guants per protegir les teves mans. No només de la brutícia, sinó de qualsevol reacció al·lèrgica que puguis tenir a algun dels productes esmentats.

En resum, amb una mica d'enginy i alguns productes que ja tens a casa, podràs descobrir com netejar el fons del vàter de manera eficaç i econòmica. No esperis més i posa en pràctica aquests trucs per gaudir d'un WC lluent!