Tres trucs que has de conèixer perquè la roba et surti més neta de la rentadora

Amb aquestes senzilles recomanacions, aconseguiràs treure el màxim profit a aquest electrodomèstic

Els millors trucs per utilitzar la teva rentadora

Els millors trucs per utilitzar la teva rentadora / OSCARDIMALVA/SHUTTERSTOCK

Mati Sirvent

Si se't trenca la rentadora és un drama, i no n'hi ha per menys. Aquest electrodomèstic és dels més usats a casa, ja que ens fa la vida més fàcil i ens estalvia molt de temps i també, molts diners. Si vols allargar la vida de la teva rentadora hauràs de cuidar-la.

Mantenir-la neta i utilitzar els seus diferents programes, t'ajudarà a protegir la teva roba. A més, aconseguiràs perllongar la vida de la teva rentadora i li donaràs un tractament òptim.

Per assolir aquest objectiu has de seguir aquests tres trucs:

1. Utilitzar bé la rentadora

Potser el punt més important és saber com funciona l'electrodomèstic, per així poder treure'n el màxim rendiment. Per això, no estaria de més, desempolsar el manual d'instruccions, cosa que ens permetrà entendre i optimitzar la rentadora. Comprendre perquè serveix cada programa ens permetrà explotar al màxim totes les capacitats que ens ofereixi.

Normalment, se sol aconsellar netejar la rentadora un cop al mes, incloent-hi els compartiments del detergent i el suavitzant. També caldria netejar la porta i les peces de goma amb algun producte no abrasiu. Acostuma a ser recomanable deixar córrer un cicle amb el bombo buit, sense roba a l'interior i amb aigua calenta. I és que, la rentadora també necessita unes poques cures perquè funcioni correctament i es pugui allargar la seva vida útil.

2. No carregar la rentadora en excés

Per aconseguir que els resultats siguin excel·lents, és convenient no carregar la rentadora en excés. Si es posa massa roba, el tambor no podrà girar adequadament i pot ser que no funcioni al cent per cent. Si omplim la màquina amb peces petites, també pot perjudicar el balanç del tambor, per la qual cosa és positiu barrejar roba de diferents mides, introduint, per exemple, alguna tovallola. El mateix passa si només rentem una manta enorme o un edredó.

També és important que, després de fer servir la rentadora deixem la porta del tambor oberta, per facilitar així que s'assequi per dins. Així evitarem que s'acumuli la humitat, que sempre facilita l'aparició de bacteris. A més, també evitarem les males olors.

3. Comprovar si hi ha alguna fuita d'aigua

Si la rentadora fa coses estranyes o creus que ha deixat de rentar tan bé com ho feia abans, revisa que no hi hagi cap fuita d'aigua. Normalment, les fuites solen veure's ràpidament perquè surten a l'exterior i deixen tolls d'aigua, però hi ha vegades que la fuites poden ser menors i passen desapercebudes. Per això, és bo revisar les mànegues. Si trobem un error senzill de solucionar, com un mal ajustament, podem arreglar-ho nosaltres.

Comprovar que no hi hagi cap fuita d'aigua

Comprovar que no hi hagi cap fuita d'aigua / freepik

Si, per contra, percebem alguna cosa més complexa, el més convenient és trucar a un tècnic.