Els cinc trucs per eixamplar les botes d'hivern

De vegades, el calçat pot anar massa estret i això provocar malestar, ferides i, deixar-nos de posar aquelles botes tan boniques que tenim

Trucs per eixamplar les botes

Trucs per eixamplar les botes / freepik

R. P.

Tots tenim unes botes que ens hem comprat, tot i que, potser la mida no era exactament la nostra. Però, és clar, eren tan maques i ens quedaven tan bé... Tot i que, també pot ser que ens anessin bé, però amb l'arribada de l'hivern i segons el mitjó, les botes ja no ens van tan bé, provocant malestar al peu, per exemple. De vegades, també se'ns poden inflamar els peus per diverses raons, provocant que el calçat no ens vagi bé. I caminar amb aquestes circumstàncies és molt dolent per la salut dels nostres peus, provocant que caminem malament i que, ens arribem a fer ferides, entre altres.

Afortunadament, hi ha solucions pràctiques i enginyoses per desfer-te d'aquesta incomoditat i fer que les teves botes siguin més còmodes i fàcils de portar. Avui, de fet, veurem algunes estratègies per eixamplar botes estretes, cosa que et permetrà gaudir d'un calçat que no només reflecteixi el teu estil, sinó que també s'adapti còmodament als teus peus!

Mètode d'encoixinat

Si necessites eixamplar les botes sense gaires complicacions, el vell mètode d'omplir-les amb fulles de diari pot ser la solució ideal. És un truc que feien servir les nostres àvies antigament i que sempre ha funcionat, així que només has d'aprendre tots els passos per utilitzar-lo en el teu benefici.

Només cal omplir els farcells amb fulles de diari, assegurant-se d'estrènyer-los als llocs més estrets, i deixar-los almenys dos dies. Això no només crea una pressió uniforme, sinó que també absorbirà la humitat de l'interior de les botes, mantenint-les fresques i amb una olor fantàstica.

Assecador

Si les botes són d'un material que es pot modelar amb calor sense problemes, pots provar d'utilitzar un assecador. Només cal escalfar suaument les botes amb l'assecador durant uns minuts a temperatura i velocitat mitjanes, procurant mantenir una distància de seguretat per no danyar-les. Després d'escalfar-les, poseu-vos-les perquè s'adaptin a la forma del peu. Aquest mètode és especialment eficaç amb botes de cuir o materials semblants.

Al congelador

El problema de les botes que estrenyen massa també es pot resoldre utilitzant gel. Pot semblar estrany, però és un remei molt comú i especialment eficaç.

Omple dues bosses de plàstic resistents amb aigua (serveixen bosses de menjar) i col·loca-les dins de les botes. A continuació, fica-les al congelador i deixa-les tota la nit. El volum d'aigua es duplica quan se solidifica, per la qual cosa pots estirar fàcilment les botes durant la nit i continuar tenint espai de sobres per posar-te-les.

El truc del gel per eixamplar les botes

El truc del gel per eixamplar les botes / freepik

El truc del doble mitjó

Segur que ja us han aconsellat caminar per casa amb talons, portant dos mitjons perquè siguin més amples i còmodes.

En el cas de les botes, un consell ràpid és posar-se un mitjó gruixut o dos fins abans de calçar-les. Aquest mètode no només afegeix una capa extra de comoditat, sinó que també crea una mica més d'espai a l'interior de les botes, la qual cosa les fa més adaptables a la forma del peu.

Consells pràctics per eixamplar

A més dels mètodes específics comentats fins ara, heus aquí alguns consells pràctics per eixamplar eficaçment les botes:

Posa't les botes amb mitjons gruixuts per accelerar el procés d'eixamplament; utilitza un esprai d'estirament de botes per ajudar a fer que el material s'expandeixi; aneu amb compte de no pressionar massa: eixamplar les botes requereix paciència; repetiu l'operació diverses vegades si cal, sobretot si busqueu una solució gradual; quan no portis posades les botes, mantingues-les folrades o encoixinades per mantenir la seva nova forma eixamplada.