Acaba amb les restes de greix de la campana extractora: els millors remeis casolans

Aconsegueix que la campana brilli sense fer un gran esforç

Neteja la campana amb aquests trucs

Neteja la campana amb aquests trucs / @freepik

Mati Sirvent

Quan cuinem, les olors, el vapor i el greix, solen anar a parar a la campana extractora, la qual serveix per eliminar les olors del cuinat. Una cuina sense campana pot fer que tota la nostra llar faci olor de menjar, i depenent que cuinem, encara trigarà més a marxar l'olor, arribant a ser desagradable en determinats casos. Així doncs, la seva neteja després del cuinat és essencial. Si li doneu una ullada, veure-ho que, sovint està plena de greix i pot caure sobre els nostres cuinats. Per evitar això, et portem diversos trucs casolans per deixar-la brillant, eliminant greix i pols sense esforç.

Què necessites per netejar la campana de la cuina?

Abans de submergir-te en el procés de com netejar la campana de la cuina, necessitaràs alguns productes bàsics. Tens l'opció d'usar un producte comercial per eliminar el greix, Volvone o un netejador casolà fet amb aigua, detergent líquid i amoníac. A més, assegura't de tenir netejavidres i baietes específiques per a aquest fi, així com baietes de microfibra. Un consell d'expert: no escatimeu en la qualitat de les baietes, ja que són essencials per a un acabat perfecte.

El pas a pas per a una campana extractora impecable

  •  Per fora: Comença traient els filtres de la campana i submergint-los en aigua tèbia amb Volvone. Després d'un remull, repassa'ls amb un raspall per treure el greix i la pols acumulada. Fes servir una baieta de microfibres amb Volvone per netejar l'exterior de la campana, assegurant-te d'eliminar qualsevol marca.
  •  Per dins: Neteja la part interna dels filtres i la paret frontal de la campana amb una baieta i Volvone. Si la brutícia és abundant, no dubtis a fer servir una baieta addicional.
  •  Acabat final: Un cop hagis netejat i assecat els filtres, col·loca'ls de nou al seu lloc. Per a una brillantor extra, utilitza netejavidres i una baieta especial.

Com netejar la reixeta de la campana extractora

Un dels desafiaments més grans de com netejar la campana de la cuina és la reixeta. Aquesta és crucial per evitar que el greix s'acumuli a l'interior de la campana. Per a una neteja efectiva, pots optar per fer servir bicarbonat de sodi, un poderós desinfectant i desengreixant. Escalfa bicarbonat en una olla i deixa que el vapor faci la seva màgia a la reixeta. Després, utilitza una baieta humida i un raspall amb bicarbonat i aigua per fregar les taques difícils, seguit d'un assecatge amb drap de microfibra.

Com netejar els filtres de la campana de la cuina

Per netejar els filtres de la campana, els podeu col·locar al rentaplats amb un programa d'aigua calenta, o si preferiu un mètode manual, remulleu-los en aigua calenta amb bicarbonat i sabó per a plats. Frega suaument amb un raspall i esbandeix-los. Deixa assecar els filtres a l'aire abans de tornar a col·locar-los.

Netejar els filtres de la cuina

Netejar els filtres de la cuina / freepik

Consells per filtres no extraïbles

Si et trobes amb filtres que no pots extreure, fes servir el suc de llimona. Bull aigua amb suc de llimona i deixa que el vapor actuï als filtres. Finalitza la neteja amb un drap suau i una mica de vinagre.

Amb aquests consells sobre com netejar la campana de la cuina, podràs mantenir el teu espai de cuina no només estèticament correcte, sinó també higiènic i funcional. Recordeu que la regularitat és clau en el manteniment de la campana extractora. Amb una mica de temps i els productes adequats, la teva cuina brillarà com mai. Anima't a provar aquests trucs de neteja i veuràs una transformació notable a la teva cuina!