Vols conèixer quina hora del dia és la que et fa més feliç?

Un estudi determina l'hora en què, els ciutadans de diversos països del món són feliços

Descobreix la millor hora de felicitat del dia

Descobreix la millor hora de felicitat del dia / @ master1305

Sentir-se feliç en aquesta societat on hi ha tants estímuls constants pot arribar a ser molt difícil, o no. Això dependrà del teu caràcter, actituds i visió de la vida. La veritat és que, aquests només són tres dels múltiples condicionants que poden fer que siguis feliç, però, saps a quina hora ets més feliç?

Encara que et resulti estrany, tots som feliços en algun moment del dia. L'estrès, l'ansietat, anar a correcuita, etc. Sabem que el context és diferent per a cada persona i l'autoestima també és clau per aconseguir el benestar desitjat. Tot i els pros i contres que comentem, hi ha una hora del dia que és especialment important per a quasi tota la població mundial.

El dia més feliç de l'any, ja el coneixem tots, és el 20 de juny: Yellow Monday. Aquest dia es va fer famós el 2005 i la raó d'aquesta celebració és que els dies comencen a ser més llargs, augmentant el temps de llum solar. Exposar-se al Sol durant certes hores del dia és molt beneficiós per la salut, ja que, fa augmentar la producció de vitamina D, necessària per al calci i, la serotonina, o com hem sentit a dir en diverses ocasions, l'hormona de la felicitat, entre altres beneficis.

L'estudi per conèixer l'hora feliç

The Journal of Personality va realitzar de manera virtual a ciutadans de 20 països del món un estudi on va recopilar les sensacions i les situacions quotidianes per poder esbrinar quina hora és la més feliç per a ells i elles. L'estudi es va portar a terme amb 5.447 persones amb 14 idiomes diferents.

Per tal de conèixer el comportament humà, van utilitzar 89 moments, classificats entre positius i negatius, com poden ser rebre un compliment o viure un moment divertit. Aquests moments van ser extrets d'una eina desenvolupada per psicòlegs, anomenada Riverside Situational Q-sort (RSQ).

L'hora de major felicitat va ser les 19 hores

La felicitat la pots trobar cada dia

La felicitat la pots trobar cada dia / @ rawpixel.com

En el test, els protagonistes van descriure les seves emocions i circumstàncies del dia durant aquella hora. El resultat va ser que al voltant de les 19 hores les sensacions eren plaents. Ja que, normalment, molts ja havien acabat de treballar i dedicaven el seu temps a relaxar-se, estar amb amics o familiars o cuinar, per exemple.

Els Estats Units, Canadà i Mèxic van ser els 3 països amb un major nombre de similituds envers les situacions comunes més plaents per a ells.