El truc per aconseguir que els pantalons et surtin com planxats de la rentadora

Estalvia temps i diners

Coneix diverses tècniques perquè la roba s'eixugui aviat i surti sense arrugues

El secret està en el botó de la rentadora

Com aconseguir una bugada perfecta

Com aconseguir una bugada perfecta / @ cookie_studio

Valeria Montero

Tenir la roba en perfectes condicions fa que ens sentim molt millor, tant per comoditat, com per elegància. Poder aconseguir una roba neta, amb bona olor i planxada alhora sembla impossible, oi? Doncs no ho és! Amb el truc que et presentarem, descobriràs un nou món, perfecte per fer-ho tot d'una tirada; estalviant temps i diners. El resultat, impressionant!

Gran part d'aquest treball te'l podràs treure si fas una bona bugada. El procés d'estesa és fonamental per reduir les tasques posteriors. Si us assegureu d'estendre la roba seguint una sèrie de consells, el més segur és que finalment aconseguiu estalviar-vos haver de planxar més d'una peça.

Per això, hi ha diversos passos que cal tenir en compte; en primer lloc, el canvi d'estació. Ha arribat el moment de traslladar l'estenedor dins de casa per la fredor i la humitat de l'hivern. Tingues en compte que, aquest canvi d'estació complicarà molt més la tasca d'assecatge: la roba deixa d'estar exposada a la calor directa del sol i a les brises que ajuden a combatre la humitat. Dins de casa el més usual és que la humitat es concentri molt més i hagis de tenir més paciència fins que la roba s'eixugui del tot.

Estén la roba dins de casa

Estén la roba dins de casa / freepik

Per estalviar-te tot el temps possible, el truc és que facis una estesa correcta. Aquest procés acabarà estalviant-te un bon gruix del problema i ajudarà tot el que vingui després: la bugada es resoldrà molt més ràpid i t'estalviaràs unes quantes planxades.

Un consell clau per aconseguir que la roba s'eixugui molt més ràpid i que, a més, surti quasi planxada és estendre tota la que puguis a l'estenedor i deixar espais de separació entre les peces. Prèviament, aprofita per sacsejar bé les peces i eliminar tota la humitat possible abans de col·locar-les.

Si, per exemple, no comptes amb un estenedor de grans dimensions, aprofita per fer rentadores molt menys voluminoses. De fet, és força recomanable que no omplis el tambor de la rentadora fins a dalt perquè les peces no es rentaran de la mateixa manera. Això també et beneficiarà a l'hora d'estirar la roba a l'estenedor.

Pantalons de vestir

Cada peça té els seus petits trucs per assecar-se el més ràpid possible i sense arrugues. Les peces que més problemes solen donar per una qüestió de delicadesa són les de vestir. El seu teixit és molt més sensible a les arrugues, així que has de prestar atenció per veure com els col·loques a l'estenedor. Tot i això, el secret no està només a l'estesa.

A l'assecatge sense rentadora li segueix un pas previ que pot disminuir el problema de manera força cridanera: la rentadora. Per això, has de trobar el programa més afí a cada teixit o tipus de peça. En el cas dels pantalons de vestir, el secret és al centrifugat: baixa-ho tot el possible, per evitar haver de planxar i, després, estén-los en un penja-robes de pantalons amb pinces.