Sabies que menjar vieires és molt saludable?

T'expliquem tots els seus beneficis

El teu cor t'ho agrairà

Descobreix tots els beneficis de menjar vieires

Descobreix tots els beneficis de menjar vieires / wirestock

R. V.

Les vieires són del marisc més consumit a Galícia. Tot i que, aquest consum s'ha estès arreu d'Espanya. El seu sabor i beneficis per a la salut han fet que es converteixi en un producte principal a moltes llars i celebracions. En aquest article descobriràs tots els beneficis que té el seu consum.

Se'ls considera com un dels mariscs més saludables gràcies, sobretot, a la bona proporció de proteïnes i al baix contingut de greixos, a part de ser rics en vitamines i minerals.

La vieira és un aliment que per cada 100 grams conté 15 grams de proteïnes, 3 grams de carbohidrats, 3 grams de sucre i no té greix. En total, aquests 100 grams poden significar un total de prop de 80 calories. Entre els seus nutrients hi ha les vitamines A, B3, B9 i B12. A més, és rica en minerals, dels quals destaquen el seleni, el fòsfor, el zinc i el potassi.

Propietats de la vieira

Millora la salut del cor

Les vieires són riques en àcids grassos omega-3, greixos saludables que poden equilibrar els nivells de colesterol i reduir el risc de patir malalties cardíaques. L'alt contingut de magnesi també pot contribuir a la salut del cor.

Altres investigacions han assenyalat que els àcids grassos de les vieires poden millorar el flux sanguini i reduir els coàguls que provoquen un vessament cerebral.

Les vieires les pots cuinar de diverses maneres

Les vieires les pots cuinar de diverses maneres / nuraghies

Mantenir el pes

El seu poder saciant permet sentir-se ple durant més temps, cosa que, en última instància, redueix la ingesta de calories. A més, la vieira conté taurina i glicina, aminoàcids que, segons les investigacions, prevenen l'augment del pes i l'obesitat.

Facilita la recuperació física

El magnesi que contenen les vieires pot reduir les rampes musculars, reparar el teixit i augmentar la força muscular. Cosa que és molt important per a les persones que fan esforços físics de certa intensitat i, molt especialment, per als esportistes.

Ajuda a enfortir els ossos

Les vieires ofereixen diversos nutrients que són importants per mantenir la salut dels ossos. Entre ells, trobem calci, seleni i magnesi, tots fonamentals per mantenir el nostre sistema ossi en situació òptima.