Cinc entrepans per 'llepar-se els dits', sans i perfectes per a nens

Oblida't dels clàssics de pa amb embotit i atreveix-te a afegir-hi verdures per crear berenars nutritius

Un entrepà de tonyina

Un entrepà de tonyina / Imatge de topntp26

Sergio Romero

El berenar és clau per al desenvolupament dels infants. Els ajuda a recarregar energies després d'un dia llarg a l'escola, alhora que els aporta nutrients necessaris per al desenvolupament.

La brioixeria i els productes industrials són cada cop més comuns. En els darrers anys s'ha convertit en una cosa normal trobar màquines expenedores d'aquests productes als voltants dels centres educatius i en alguns casos fins i tot, dins d'aquests. La brioixeria i els productes industrials no són gens beneficiosos, ja que, a més de ser alts en greixos i sucre, contenen additius que poden ser perjudicials per a la salut i provocar obesitat infantil. Per això, l'entrepà és l'alternativa perfecta. A banda dels típics entrepans d'embotit, cada vegada hi ha alternatives més sanes i nutritives. Te'n deixem uns exemples:

Cinc entrepans saludables i equilibrats amb què els teus nens creixeran sans

Entrepà de gall dindi brasejat

El gall dindi és l'embotit més sa que puguis trobar. És hipocalòric, baix en greixos i a més, és deliciós. Pots acompanyar-lo amb unes fulles d'enciam, tomàquet, una mica de cogombre fresc i unes llenques de formatge gruyère suau. Està deliciós.

Entrepà de tonyina

L'entrepà de tonyina és un dels més sans i clàssics. Lloat pels esportistes, la tonyina compta amb una infinitat de proteïnes i nutrients necessaris per al desenvolupament dels nens. Escorreu l'oli de dues llaunes de tonyina i esmicoleu el peix en un bol. Pots afegir-hi maionesa al gust fins a crear una pasta. Abans de tancar-lo, acabal de guarnir amb unes fulles d'enciam. T'encantarà.

Entrepà de formatge fresc

El formatge fresc és l'opció més nutritiva si vols aportar aquest tipus d'aliments als entrepans dels teus fills. És baix en calories i ajuda a eliminar els greixos del cos. Per aconseguir un entrepà sa i nutritiu posa el formatge fresc al pa i acompanya'l d'unes fulles d'enciam, tomàquet i una mica de pernil dolç.

Entrepà de cranc

Aquest entrepà és ideal perquè els teus nens mengin peix. Pica palets de cranc i posa'ls en un bol. Afegeix-hi un ou cuit i una mica de ceba, també picats, i barreja-ho tot amb una mica de maionesa i julivert. Munta'l sobre el pa amb compte perquè no caigui.

Entrepà de pollastre

El pollastre és un altre dels aliments més sans i baixos en greixos que et pots trobar. Introdueix-lo a la dieta dels teus fills per aportar-los les proteïnes necessàries per afrontar el dia amb energia. Per crear aquest entrepà sa, fes el pollastre a la planxa (com menys oli utilitzis millor) i posa'l al pa juntament amb una mica de tomàquet i uns brots tendres d'enciam.