Coneix la recepta que et deixarà bocabadat: "converteix la pastanaga en bacó"

La recepta s'ha tornat viral

Descobreix tots els beneficis de la pastanaga

La recepta per convertir la pastanaga en bacó

La recepta per convertir la pastanaga en bacó / freepik

R. P.

Innovar a la cuina és un aspecte que cada vegada té més adeptes i és que, tot i que, la cuina tradicional enganxa, els plats innovadors encara ho fan més. En aquest article us portem una recepta amb la qual podreu convertir la pastanaga en bacó. Tot i semblar un acudit, no ho és! Les xarxes socials han aconseguit que aquesta recepta es conegui arreu del món.

La recepta

Per elaborar-la necessites pastanaga, que hauràs de tallar a làmines, per això pots utilitzar un pelador.

Després, en un recipient, has de posar dues cullerades d'oli d'oliva, dues més de salsa de soja, un quart de culleradeta de pebre vermell, una cullerada de mel, mitja cullerada d'all en pols, un quart de culleradeta de sal i la mateixa quantitat de pebre. Barreja-ho tot bé i col·loca-hi dins les làmines de pastanaga. Mulla-les bé al marinat, tanca el recipient i deixa-ho a la nevera durant trenta minuts.

Quan passi aquest temps, ja tindràs preparada la pastanaga per fer-la servir com si fos bacó, tant a la paella com a l'airfryer o el forn.

@mamichanchu Un premio a la zanahoria por ser el vegetal más versátil 🥇 Ingredientes: 1-2 zanahorias 2 cdas aceite de oliva 2 cdas salsa soya (o liquid aminos) 1 cdta liquid smoke / humo líquido (o 1/4 cdta paprika ahumada) 1 cda maple syrup (o miel) 1/2 cdta ajo en polvo 1/4 cdta sal 1/4 cdta pimienta Instrucciones: 1. Lava y pela la zanahoria 2. Pela tiritas de la zanahoria 3. En un envase plano, agrega el resto de los ingredientes y mezcla 4. Coloca las tiras de zanahoria en el marinado y déjalas marinar por 15-30 minutos 5. Para cocinarlas en el sartén, ponlo a fuego medio-bajo y cocina cada lado de la zanahoria por 2-3 minutos, o hasta que queden crispy 6. Para cocinarlas en el horno, ponlo a pre-calentar a 350° Fahrenheit y luego cocina las zanahorias por 5-8 minutos, volteándolas a mitad 7. Para cocinarlas en el AirFryer, pre-calienta el AirFryer en 350° Fahrenheit por unos minutos y luego cocina las zanahorias por 4-6 minutos, volteándolas a mitad Y ready! :) #fyp #parati #puertorico #puertorico🇵🇷 #pr #carrotbacon #bacondezanahoria #veganbacon #veganbaconrecipe #tocinetavegana ♬ Lo-fi hip hop - NAO-K

Pastanaga

La pastanaga, coneguda científicament com a Daucus carota subsp. sativus, és una hortalissa d'arrel que pertany a la família Apiaceae. Originària de l'Àsia Central i l'Orient Mitjà, la pastanaga és un dels vegetals més populars i consumits a tot el món. Aquesta hortalissa de color taronja brillant és apreciada pel seu sabor dolç, la versatilitat a la cuina i els nombrosos beneficis per a la salut.

La pastanaga es caracteritza per la seva arrel allargada i cònica, que varia en mida des de petites pastanagues de mos fins a varietats més grans utilitzades en la preparació de plats principals i guarnicions. El seu color taronja es deu a la presència de carotenoides, principalment betacarotè, un antioxidant que és precursor de la vitamina A. La vitamina A és essencial per a la salut ocular, el sistema immunitari i el creixement cel·lular.

Un dels beneficis més destacats de la pastanaga és la contribució a la salut ocular. El betacarotè es converteix en vitamina A l'organisme i és essencial per a la funció de la retina. El consum de pastanagues pot ajudar a prevenir problemes de visió, com ara la degeneració macular i la ceguesa nocturna.

A més del contingut de vitamina A, les pastanagues són una font d'altres nutrients essencials. Contenen vitamina K, vitamina C, vitamina B6, àcid fòlic, potassi i fibra dietètica. La fibra de la pastanaga és beneficiosa per a la digestió i la regulació del sucre a la sang.

Els beneficis de les pastanagues

Els beneficis de les pastanagues / @ Dragana_Gordic

Més propietats i usos

Les pastanagues també són conegudes per les seves propietats antioxidants, gràcies als carotenoides i compostos fitoquímics que contenen. Els antioxidants ajuden a combatre els radicals lliures a l'organisme, reduint el risc de malalties cròniques i l'envelliment prematur.

A la cuina, les pastanagues són uns ingredients versàtils que es poden consumir crues, cuites, rostides, en puré o fins i tot en suc. Són un component comú en amanides, guisats, sopes i plats al forn. Les pastanagues també s'utilitzen en la preparació de productes fornejats, com pastissos i muffins de pastanaga, que són apreciats pel seu sabor i textura humida.

A més del seu ús culinari, les pastanagues també s'utilitzen a la indústria cosmètica i de cura de la pell a causa del seu contingut d'antioxidants i vitamina A. Es troben en productes per a la cura de la pell que promouen la salut i la vitalitat de la pell.

A l'agricultura, les pastanagues es conreen en una àmplia varietat de climes i regions. Es poden trobar en moltes formes i colors, incloent-hi pastanagues morades, blanques i grogues, a més de les varietats tradicionals de color taronja. La pastanaga és una planta de creixement anual que es cultiva en sòls ben drenats i fèrtils.

En resum, la pastanaga és una hortalissa versàtil i nutricionalment rica que aporta nombrosos beneficis per a la salut, especialment pel que fa a la salut ocular i la protecció contra malalties cròniques. El seu agradable sabor i versatilitat a la cuina la converteixen en un ingredient popular i apreciat a tot el món. La pastanaga és una excel·lent incorporació a una dieta equilibrada i saludable.