Descobreix si el plàtan que t'estàs menjant és saludable: el color t'ho dirà tot!

No tots els plàtans són aptes per aconseguir una salut òptima

Descobreix els beneficis de menjar plàtan

Vigila amb el color dels plàtans

Vigila amb el color dels plàtans / freepik

El plàtan és una fruita molt consumida arreu d'Espanya i els seus beneficis són molt rellevants per a la nostra salut. Consumir diàriament una peça de fruita és l'ideal. La fruita sol contenir molts nutrients i ens proporciona una bona hidratació. Els experts ens expliquen quan s'ha de menjar el plàtan. Segons el color que tingui, pot ser més perjudicial que beneficiari per la nostra salut.

Els beneficis de menjar plàtan

Aquesta fruita aporta magnesi, potassi i fòsfor al nostre cos, produint una recuperació muscular ràpida i acabant amb la fatiga. El plàtan se sol aconsellar tant per a adults com per a nens, tot i que, no se n'ha d'abusar. Els esportistes solen menjar-ne per tal de recuperar-se ràpidament i és el complement alimentari ideal si practiques esport regularment.

Tot i això, el plàtan pot agafar diversos colors, segons l'estat en el qual es trobi. Normalment, quan la pela està més negre és quan hi ha més perill per la nostra salut. Vols conèixer com ha d'estar el plàtan per consumir-lo sense que sigui nociu per la salut?

Menjar plàtan

Menjar plàtan / @ azerbaijan_stockers

Els colors del plàtan

  • Quan la pela del plàtan està molt verdosa es recomana no menjar-se'l, encara. La recomanació es basa en el gust, perquè no serà del tot agradable. Tot i això, si el consumeixes quan està verdós, obtindràs prebiòtics, els quals et serviran per gaudir d'una bona salut intestinal.
  • Comença a passar de verd a groc, però encara no està groc al cent per cent. Aquí ens trobem amb un plàtan poc madur, però amb molta fibra i baix en sucres.
  • En el moment que comença a tenir petites taques marrons, significa que la fruita s'està passant, tot i ser bona pel nostre consum. En aquest moment, no obtindrem tanta fibra, minerals i vitamines, però, en canvi, guanyarem en sucres.
  • I quan ja té un color marronós important, el més aconsellable és no menjar-se'l perquè ens aportarà un alt contingut en sucres i molt poca fibra, vitamines i minerals.