Divendres, el cel romandrà serè durant gran part del dia a tota la Catalunya central. L'excepció serà el Moianès, on hi ha previsió de pluja intensa entre les sis de la tarda i les dotze de la nit. En aquest sentit, Protecció Civil ha activat aquest dijous l'alerta del pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya, Inuncat, per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges que poden ser intenses demà divendres.

Al matí les precipitacions poden afectar especialment les Terres de l'Ebre, i es preveu que es vagin desplaçant progressivament cap al litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona, fins acabar afectant al vespre sobretot les comarques de Barcelona, com per exemple el Moianès, i Girona. L'SMC no descarta pluges que poden superar els 40 litres per metre quadrat en mitja hora. També es pot superar el llindar d'acumulació de pluja de 100 litres per metre quadrat en 24 hores. Els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta i ratxes fortes de vent.

Tornant a l'àmbit de la Catalunya central, cal posar el focus en les temperatures. La mínima serà semblant a la de dijous, mentre que la màxima descendirà. Els termòmetres oscil·laran entre els 12 i els 28 graus a Manresa; els 13 i els 27 a Igualada; els 14 i els 26 a Solsona; els 13 i els 25 a Berga; els 14 i els 24 a Moià; els 12 i els 26 a la Seu d'Urgell i els 10 i els 24 a Puigcerdà.