Del 8 al 19 de novembre

Ricardo Darín i Andrea Pietra porten al Coliseum el joc teatral sobre l’amor ‘Escenas de la vida conyugal’

Els intèrprets ofereixen un muntatge que interpel·la l’espectador amb escenes dramàtiques i divertides

Els intèrprets Ricardo Darín i Andrea Pietra en roda de premsa al Teatre Coliseum de Barcelona

Els intèrprets Ricardo Darín i Andrea Pietra en roda de premsa al Teatre Coliseum de Barcelona / ACN

ACN

El Teatre Coliseum ha presentat aquest dimarts l’espectacle ‘Escenas de la vida conyugal’ protagonitzat per Ricardo Darín i Andrea Pietra que s'ofereix a Barcelona del 8 al 19 de novembre. Sota la direcció de Norma Aleandro i text basat en la pel·lícula del director suec Ingmar Bergman, l’exitosa obra farà gira a l’Estat a Valladolid, Barcelona, València i Madrid. Després de quatre anys, els intèrprets tornen a la capital catalana i es posen a la pell de Juan i Mariana en situacions que mostren les diferents etapes d’un matrimoni. El muntatge proposa tota mena d’escenes quotidianes, divertides i dramàtiques sobre la condició humana. El gruix de l’obra gira al voltat de l’amor i com aquest interpel·la als espectadors durant el joc teatral.

Després de desenes de representacions a l’Amèrica Llatina, Darín i Pietra tornen a pujar a l’escenari amb l’obra. En roda de premsa, han reconegut que al llarg dels anys l’obra s’ha anat adaptant amb el context actual.

Els protagonistes han afirmat que al llarg dels anys no han volgut modificar el guió perquè està “perfectament escrit” i no volen “canviar l’esperit dels personatges”. Sí que s’han fet lleugeres revisions.

“La idea sempre és sostenir el text. És la forma de respectar-lo, encara que les nostres tendències llatines facin que algunes coses dites damunt l’escenari siguin més divertides del que realment són”, ha apuntat Darín

De fet, han assegurat que el públic que repeteix troba detalls que abans “li havien passat per alt”. “L’obra ha tingut molts descansos. No hem estat cinc anys fent-la cada dia. És un material que ens encanta i comprenem perfectament del què parlem”, ha apuntat Pietra. “Es reinterpreten moltes de les coses que passen damunt l’escenari, perquè la peça està en moviment, no està tancada”, ha afegit Darín.

Segons l’actriu, el públic interpreta l’obra “cadascú des del seu punt de vista”. Els intèrprets han afirmat que la calidesa del públic de cada passi també afecta les representacions. “L’espectador té una participació activa en tots els espectacles. Sobretot en teatre que estem tots sota el mateix sostre i patim les mateixes condicions. L’actitud de l’audiència influeix en la funció”, ha sostingut.

Sobre la universalitat de la temàtica de l’amor, Pietra ha assegurat que l’obra és un rescat de l’amor. “El matrimoni és una trampa que fa que es deixi de veure l’amor”, ha destacat. L’actriu ha constatat que els personatges comparteixen un amor “profund” i que l’obra pot interessar a persones amb dinàmiques de parella i edats ben diferents.

‘Escenas de la vida conyugal’ va ser creada per Bergman el 1973 com una minisèrie per una televisió sueca amb Liv Ullman i Earlan Josephson com a  protagonistes. Després de passar pel cinema, el 1981 Bergman va estrena la versió teatral a Alemanya.