Visita el Museu de les Mines de Cercs al Berguedà

Els Reis d'Orient passaran pel museu a recollir el carbó de la mina de Sant Romà

Les Mines dels Cercs

Les Mines dels Cercs / mmcercs

Ha arribat el cap de setmana i amb ell, toca desconnectar i gaudir de la companyia dels nostres amics i familiars. Així doncs, et portem una sortida que de segur t'encantarà. El Museu de les Mines de Cercs us farà gaudir i traslladar-vos al segle XX. Podreu veure com treballaven els miners a través d'una visita guiada a l'interior d'una mina de carbó i la visualització d'un audiovisual. A més a més, tindreu diversa informació a les sales d'exposició per acabar de conèixer la mina, la feina i el dia a dia dels miners.

A més, podreu conèixer de primera mà com es feia l'extracció de carbó, el seu transport i ús com a combustible. En el museu podreu trobar l'habitatge original d'una família minera que va viure allà i que manté la decoració dels anys 1940.

La visita al museu tindrà una durada d'una hora i quaranta-cinc minuts. Gràcies a la visita guiada podreu veure i conèixer com van canviar les diverses tècniques d'extracció de carbó a l'interior de les mines. En el museu es parla d'altres nuclis de població, com Sant Josep i la Consolació. Tot i que, se centra, sobretot, amb la vida a la colònia de Sant Corneli.

La colònia de Sant Corneli va formar el nucli miner més important de Catalunya. Conèixer la seva història és cultura i tradició.

Recollida de carbó de Ses Majestats

Recollida de carbó de Ses Majestats / https://mmcercs.cat/

I per acabar, el museu ofereix diverses activitats extraordinàries com el diumenge 17 de desembre on Ses Majestats Els Reis d'Orient recolliran el carbó de les Mines de Cercs. Aquest esdeveniment es durà a terme a les 12 hores del migdia i tots els menors podran acostar-se a saludar-los.