El Voilà! obre al Museu de l’Aigua i el Tèxtil un nou cicle itinerant, «Tributs en Tribu»

Querencia Animal va néixer com a banda tribut a El Último de la Fila el 2016  | IMATGE PROMOCIONAL

Querencia Animal va néixer com a banda tribut a El Último de la Fila el 2016 | IMATGE PROMOCIONAL / susana paz. manresa

agen

Els berguedans Emma Costa i Xavier Tristany fa catorze anys que van impulsar la música en directe al cafè-teatre Voilà!, al carrer del Cós de Manresa; però no només. També, des de 2016, el Vermusic; el Voilàdomiu, a Viladomiu o la música en directe a l’exterior per a les nits d’estiu al Voilà a la Lluvià des de tres anys. Des d’avui, els promotors berguedans engeguen un nou cicle que vol ser itinerant, que porta el nom de Tributs en Tribu i que s’estrena a Manresa en un espai especial: el Museu de l’Aigua i el Tèxtil (MAT) -Museu de la Tècnica- amb tres propostes: Tribut a Estopa amb Estopaos (avui); tribut a El Último de la Fila amb Querencia Animal (dissabte) i un vermut musical (diumenge, al pati de l’equipament) amb Annís, que portarà versions de La Oreja de Van Gogh.

Com explica Costa, que ahir amb Tristany ultimaven detalls al museu, «feia temps que teníem pendent fer aquest cicle amb caràcter itinerant i, finalment, amb els responsables del museu, hem trobat data». Al Voilà, des del 2012 ja programen el Cicle Tribut dos cops l’any però la sala, apunta, «té un espai limitat»; al museu, l’aforament és més gran i es combinarà l’interior (la nau central) amb l’exterior (el pati). Probablement, però encara sense data, el nou cicle tindrà el segon bolo al Local del Blat de Gironella, on el Voilà! ja ha programat artistes com Adrià Puntí o Tomeu Penya. Es tracta, com diu Costa, de «no deixar de fer concerts, ara a l’interior per l’època de l’any, i en espais diferents». La idea és fer els concerts a peu dret, a diferència de la sala del carrer del Cós («sortim de la nostra línia habitual»), tot i que també hi haurà cadires.

Les dues bandes de tribut triades responen, explica, a mantenir un criteri musical. En aquest cas, pop-rock espanyol per saludar el nou cicle.