9 cites que no et pots perdre del cicle Biblioteques amb DO

Aquest mes de gener, la cultura del vi arriba a una desena de biblioteques del Bages

Nou biblioteques del Bages participen al cicle Biblioteques amb DO

Nou biblioteques del Bages participen al cicle Biblioteques amb DO / DO PLA DE BAGES

Redacció

Les biblioteques d’Artés, Avinyó, Manresa - Ateneu les Bases, Navarcles, El Pont de Vilomara i Rocafort, Navàs, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada i Súria participen aquest mes de gener en el projecte Biblioteques amb DO promogut pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat i l’Institut Català de la Vinya i el vi (INCAVI) on es fa un maridatge entre el vi i la literatura, la música, l’art i la gastronomia entre d’altres elements culturals. Tot complementat amb la divulgació i el coneixement del territori i de la història vitivinícola de la Denominació d’Origen Pla de Bages.

Dissabte 12 de gener a les 18 h a la biblioteca del Pont de Vilomara i Rocafort:

Inauguració exposició “Tota pedra fa paret: la pedra seca a Catalunya” 

Inauguració de l’exposició produïda per l’APSAT i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Es podrà visitar en horari de biblioteca del 2 de gener al 4 de febrer.

El dissabte 13 de gener a les 11:30 h a la biblioteca de Sant Fruitós de Bages:

Taller de pintura amb vi a càrrec de Marta Arañó. 

Descobrir en el vi una forma d’expressió diferent, a través de la qual ens endinsa en el coneixement d’un producte molt present i important de Catalunya. De 6 a 13 anys.

Dimecres 19 de gener a les 18:30 h a la biblioteca d’Avinyó:

“Rajoles de còmic: taller de tires còmiques i mems a partir de rajoles dels oficis”. En aquest taller, a càrrec de Martina de Castro, partint d’un element patrimonial popular com són les rajoles dels oficis, es crearan tires còmiques i vinyetes humorístiques.

Per a públic familiar i infants a partir de 7 anys.

El 24 de gener a les 18.00 h a la Biblioteca de Navàs:

Xerrada “La vinya i els vinyaires navassencs”. A càrrec de Maria Estruch i amb la presència de vinyaires de Navàs i degustació del seus vins.

El dijous 25 de gener a les 17:30 h a la biblioteca Cal Gallifa de Sant Joan de Vilatorrada:

Hora del conte: “Contes amb pa, vi i sucre”, espectacle de narració oral, a càrrec d’en Jep Gasulla. Cançons, contes, llegendes i tradicions del mon del vi, amb humor, música i un toc únic. Familiar i a partir de 3 anys. Places limitades. Cal inscripció prèvia.     

Dijous 25 de gener a les 19 h a la biblioteca Ateneu les Bases de Manresa:

Tast de “Vins amb identitat” amb el Joan Soler

A càrrec de Joan Soler, enòleg, amb l’acompanyament dels formatges ecològics de La Cabreria de Santa Maria d’Oló. Places limitades.

El dissabte 27 de gener a les 12 h a la Biblioteca Sant Valentí de Navarcles:

Vermut poètic. Un tast de vins DO Pla de Bages acompanyat de poesia. Micro obert.

Diumenge 28 de gener a les 10 h a la biblioteca de Súria:

Visita patrimonial a la Vall Seca. Coneixerem els fets de la Creu del Noi Viudo i les barraques de vinya de la Vall Seca, de la mà de l’estudiós i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Súria, Albert Fàbrega i Enfedaque.

Dimarts 31 de gener a les 17:30 h a la biblioteca d’Artés:

Cartografia de la vinya a Artés, Sallent i Avinyó.

Reconstrucció virtual del paisatge de la vinya  del 1872 al Bages a càrrec de Llorenç Ferrer, Mireia Vila i Meritxell Gisbert.

Es podrà gaudir d’altres propostes maridades amb el vi i la vinya: des d’exposicions artístiques, tallers per a adults, clubs de lectura i escriptura, etc. Podeu consultar la programació completa a l’apartat “actualitat” de la web dopladebages.com, gencat.cat o als webs de les biblioteques participants.

A més, fins el 31 de gener de 2024, es pot participar a la 8a edició del concurs fotogràfic del món del vi a Instagram, “Vinstagram Pla de Bages”. Compta amb un premi d’un lot cultural de llibres, vins de la DO Pla de Bages i una entrada doble per a un espectacle del teatre Kursaal de Manresa. El concurs està organitzat per les mateixes Biblioteques amb DO i la Denominació d’Origen Pla de Bages.

S’hi pot participar amb un màxim de 3 fotografies relacionades amb el món del vi en el sentit més ampli. S’han de publicar en el perfil públic d’Instagram, posant-los-hi un títol i etiquetant #vinstagrampladebages2024 i @dopladebages

Les bases del concurs es poden trobar al web <strong>dopladebages.com</strong>.