"L'anarquisme barceloní", el llibre pòstum d'Antoni Dalmau, veurà la llum

Antoni Dalmau

Antoni Dalmau / Arxiu

Enric Badia

Enric Badia

Òmnium Anoia presenta el llibre pòstum de l’escriptor i historiador igualadí Antoni Dalmau sobre l’anarquisme barceloní, en un acte que tindrà lloc dijous 26 de gener, a les 19h, a l’Arxiu Comarcal de l’Anoia. L’anarquisme barceloní a l’inici del segle XX, "una obra ja considerada el relat definitiu sobre el moviment anarquista a la ciutat de Barcelona en una època marcada per la lluita obrera, la violència, la repressió, la corrupció policial i les tensions socials", segons han explicat fonts d'Òmnium. Dalmau va morir de manera sobtada i inesperada els primers dies del mes de gener del 2022.

L’acte tindrà lloc dijous dia 26 de gener a les 19h a l’Arxiu Comarcal de l’Anoia – a la plaça del Rei d’Igualada- i comptarà amb la presentació de Salvador Oliva i les intervencions del director de l’editorial Base, Santi Sobrequés, i de la directora de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia, Marta Vives. L’acte, organitzat per Òmnium Cultural, compta amb la col·laboració de la Llibreria Llegim...?, l’editorial Base i l’Arxiu Comarcal de l‘Anoia.

Dalmau, que també va tenir un important pes polític (va presidir la Diputació de Barcelona i va ser diputat al Parlament pel PSC) era una persona que havia despertat gran estima a la ciutat i en els entorns que l'havien tractat. També havia col·laborat a les seccions d'opinió de diferents diaris, entre els quals aquest mateix.

Òmnium ha anunciat la presentació del llibre entre els actes que farà properament. Entre d'altres, l'entitat, que té 3.200 socis) ha de celebrar la seva assemblea anual el dimarts 24 de gener, a partir de les 19h, a l’Ateneu igualadí. En el transcurs d’aquesta assemblea es presentarà la memòria d’activitats de 2022, es farà una renovació parcial de la junta territorial, i es sotmetran a votació el pla de treball i el pressupost per al 2023. La trobada comptarà amb una cloenda a càrrec de Rosa Olivé, membre de la Junta Nacional d’Òmnium Cultural, i en acabar s’oferirà un refrigeri a tots assistents.

També ha anunciat la mostra “17 raons per parlar català”, exposició que es podrà veure a la seu d’Òmnium del 20 de gener al 17 de febrer es podrà visitar al local d’Òmnium Anoia.