La Torre de Claramunt ha estrenat amb una jornada de portes obertes l’obertura al públic de la Mina María Asunción, un nou espai turístic que l’Ajuntament, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha recuperat en una primera fase. La seva construcció està estretament relacionada amb el desenvolupament de la manufactura del cotó de la vila d’Igualada durant la segona meitat del segle XIX, concretament quan diferents industrials igualadins van projectar i aixecar fàbriques accionades amb vapor. Arran d’aquest fet, sorgeix un gran interès per les explotacions dels jaciments de carbó a la comarca.

L’alcalde Jaume Riba ha explicat que «el treball ha suposat la recuperació arquitectònica i històrica d’una part del patrimoni de la Torre de Claramunt en una primera fase. La voluntat és seguir amb el treball i recuperar més espais i continuar ampliant l’oferta turística i cultural del municipi».

La jornada de portes obertes va comptar amb la presència de l’alcalde i regidors del municipi. L’activitat va incloure visites guiades a l’espai a càrrec de Cat Patrimoni, una petita exposició d’eines que s’utilitzaven en l’explotació minera, una presentació fotogràfica dels fòssils d’elefant antic de fa 1.000.000 d’anys i un vermut de cloenda.