El que no et pots imaginar que es pot fer amb un patinet

L'Skate Park d'Igualada ha estat l'escenari dels campionats de Catalunya

Miti Vendrell

L'Skate Parc d'Igualada, inaugurat recentment, ha acollit aquest diumenge al matí els Campionats de Catalunya Júnior d'Street i Park i el Campionat de Catalunya Absolut organitzats per la comissió tècnica d'scooter de la Federació Catalana de Patinatge (FCP) en col·laboració de l'Ajuntament d'Igualada i Bestial Wolf.

El campionat júnior s'ha celebrat a primera hora i a les 11:30h s'ha iniciat el campionat absolut que s'ha allargat fins a les 14:30h del migdia, en el qual hi ha participat una trentena de riders federats i s'hi ha pogut veure les primeres figures d'aquest esport en l'àmbit català i europeu. En aquest campionat s'ha nomenat el campió i la campiona de Catalunya en la modalitat de park en la categoria absoluta que han estat Nagual Kurzman i Laia de la Rubana. En el cas de la categoria masculina, Kurzman és un noi que ha crescut dins de totes les competicions de la Federació Catalana i ha estat participant a escala júnior a competicions internacionals i ara li ha tret el títol a l'anterior campió, Alex Pérez, que és del Maresme i està al top, és el número sis del món, però ha estat lesionat i no ha pogut venir a la prova.

El tècnic d'Scooter de la Federació Catalana de Patinatge i organitzador de l'esdeveniment, Quim García, fa una valoració molt positiva de l'acte que tot i la calor ha fet que estigués ple de gom a gom tant d'assistents com de públic i ha deixat imatges espectaculars i impactants "ha sigut espectacular, estem molt contents, primer, perquè el fet de l'aposta que vam fer sense veure el parc, vam insistir molt a poder tenir l'opció de fer el campionat aquí, perquè sabíem que era una mica el que necessiten els nostres esportistes, i per sort, podríem dir que – excepte l'Àlex Pérez, que va estar lesionat – la resta hi ha estat tots, i això, també, el que ens ha permès veure una mica com està ara el món de l'scooter a nivell de parc, que realment és una cosa que ens motiva moltíssim".

García s'ha mostrat satisfet i agraït de poder celebrar aquesta prova a Igualada "estem molt agraïts a l'Ajuntament d'Igualada per l'esforç que han fet per poder fer aquest tipus d'instal·lació, coneixem la gent d'aquí que ha format part del projecte i del disseny, i realment la instal·lació és espectacular a nivell del que podem arribar a tenir, et podria dir que a tot Espanya". "El fet de poder fer el Campionat de Catalunya i estrenar nosaltres com a competició oficial el parc és un privilegi", ha afegit Quim García.

El vicepresident de la Federació Catalana de Patinatge (FCP) , Eduard Casals, qui ha estat present en els campionats ha destacat la importància de la proximitat entre l'Ajuntament d'Igualada, la Federació i els riders perquè tinguin un espai on poder practicar, entrenar i celebrar aquests tipus de competicions d'aquest esport que es troba en creixement". De fet, durant la presentació de l'acte el passat dimecres a la compareixença el president de la FCP, Benjamí Pons, va posar en valor les instal·lacions de l'Skate Park d'Igualada "són úniques i en un entorn privilegiat que segurament ben aviat podran acollir també competicions internacionals, ja que des de la federació es treballarà perquè sigui així".