Polèmica per l'adeu a les barraques de la festa major d'Igualada

Igualada Som-hi reclama que es rectifiqui i mantingui l'espai i els joves de la Coll@nada lamenten el tancament

La festa a la zona de barraques en una de les últimes edicions de la festa major d'Igualada

La festa a la zona de barraques en una de les últimes edicions de la festa major d'Igualada / ISH

Enric Badia/Maria Moix

L'equip de govern d'Igualada va anunciar divendres els actes de festa major i la supressió de la zona de barraques, un punt de troba per a joves els dies de festa major, i un espai per a entitats de la ciutat que hi posaven la seva barra. També un espai que en els darrers anys, segons la corporació, ha generat problemes amb la seguretat a la ciutat. El govern local provoca un canvi, i, de moment, rep crítiques. Tant l'organització la Coll@nada com el partit Igualada Som-hi, permer grup de l'oposició a l'Ajuntament, han rebutjat la supressió de la zona de barraques. L'Ajuntament ha pres la mesura, assegura, per una qüestió de seguretat i convida a traslladar la festa cap al Parc Central.

Olga Solà, de la Coll@nada, ha lamentat que l’eliminació de l’espai de barraques per part de l’ajuntament "limita significativament" l’oferta d’oci nocturn de les festivitats. Solà assenyala el risc de desbordament del territori festiu, ja que aquest és dels pocs espais que es troba al centre de la ciutat.

Les barraques van ser una iniciativa de les joves de La Coll@nada qui amb els anys vers les dificultats per a mantenir-lo com un espai segur es van veure obligades a marxar. Tot i això, creuen que la solució que ha aplicat l’ajuntament és un pedaç ineficient al problema. “Tancant l’espai barraques es tanca una oferta d’oci, un espai de visibilitat i de guany per a algunes entitats, i una iniciativa que sorgia des de baix i que podia ser exitosa”. Segons l’alternativa aquest "és un exemple més de la política d’acció de l’administració, desfer-se de tot allò que causi un problema sense anar a l’arrel del conflicte ni cuidar la gent que ho tira endavant".

Per la seva part, Cuadras, portaveu d'Igualada Som-hi, ha lamentat en una piulada que "el govern de Junts elimini les barraques de la Festa Major". Afirma que amb la supressió d'aquest espai el que s'aconsegueix és "eliminar una oferta d'oci per a molts joves i una font d'ingressos per a moltes entitats".

Cuadras considera que el govern local hauria de rectificar i reclama que "es mantingui i continuï" l'espai de barraques dels joves d'Igualada.