El Consell de l’Anoia aprova el nou cartipàs estructurat sobre cinc grans àrees

En un executiu de 19 persones, hi haurà una dedicació del 90%, la del president, i dues del 45%

Integrants del nou govern comarcal de l'Anoia

Integrants del nou govern comarcal de l'Anoia / CCANOIA

David Bricollé

David Bricollé

El Ple del Consell Comarcal de l’Anoia ha donat llum verd al nou cartipàs presidit per Jordi Parcerisas (Junts) d’un govern sorgit del pacte entre Junts i el PSC i que integren un total de 19 membres. Un executiu que comptarà amb un total de cinc vicepresidències, que alhora defineixen cinc àrees que tindran les seves respectives comissions informatives i 5 vicepresidències; la de Governació i Règim Interior, la de Sostenibilitat i Territori, la de Serveis a les persones, la de Presidència i Hisenda i la de Promoció Econòmica i Infraestructures.

Governació i Règim Interior tindrà al capdavant la socialista Noemí Trucharte, alcaldessa de Vilanova del Camí, que en serà vicepresidenta primera i que cal recordar que a mig mandat rellevarà Parcerisas a la presidència, en virtut del pacte signat. Té assignat directament Règim Interior i Governació i Relacions Institucionals, i dins d’aquesta àrea també hi ha Personal, que durà Aaron Alcázar, i Presidència, a mans de Sandra Fernández.

A la comissió de Sostenibilitat i Territori amb el vicepresident segon, Santi Broch, que tindrà Sostenibilitat, Territori i Infraestructures, s’hi inclouen també els departaments de Medi Ambient, a mans de Jaume Riba; Transició Energètica, amb Josep Casulleras; i Camins rurals, Prevenció d’incendis i Obres, a càrrec d’Àngel Farré.

La comissió de Serveis a les persones i tercera vicepresidència tindrà Sandra Fernández al capdavant, que portarà Acció Social. Es completa amb Esports (Rafael Galván), Cultura (Maria dels Àngels Lores); Cooperació, Ciutadania i Salut pública (Bàrbara Pons); Educació i Món rural (Jordi Gamero); i Igualtat i Joventut (Carme González).

Josep Llopart tindrà la vicepresidència quarta i la comissió de Presidència i Hisenda. Àmbit que es completa amb Transparència (Maria dels Àngels Lores); Comunicació (Jordi Barón); Noves Tecnologies (Aaron Alcázar) i Fons Europeus i nous programes (Joaquim Roca).

Finalment, la comissió de Promoció Comarcal i vicepresidència cinquena la tindrà Daniel Gutiérrez, que específicament portarà Turisme. Dins de l’àmbit, Josep Lluís Gorgori portarà Promoció Econòmica; Jordi Servitje, Consum; i Jordi Barón, Promoció Territorial i Campus motor.

En el ple d’aprovació del cartipàs també es va donar llum verd a les retribucions i indemnitzacions. El president, Jordi Parcerisas, exercirà amb una dedicació del 90% i se li ha assignat una retribució de 38.000 euros (bruts anual). Els consellers Josep Lluis Gorgori i Aaron Alcázar, amb una dedicació del 45% de la jornada, percebran 19.000 euros cadascun. La resta de consellers no tindran dedicació, sinó que cobraran en règim d’indemnitzacions per assistència als òrgans col·legiats, plens, junta de portaveus, junta de govern i consell de presidència.

Pel que fa als plens de la corporació, s’ha assignat 250 euros. Les indemnitzacions per l’assistència a la junta de portaveus serà de 550 euros i per l’assistència a la junta de govern, 400 euros. Finalment, la retribució pel consell de presidència serà 250 euros.

Entre els punts de l’ordre del dia també es va aprovar el règim de sessions i les periodicitats del ple que, igual que en la legislatura anterior, es faran el darrer dimarts no festiu del mes a 2/4 de 7 de la tarda.

A l’oposició, el ple del Consell Comarcal de l’Anoia el completen ERC, amb 10 consellers (els mateixos que té Junts), la CUP (2), Vox (1) i Ara Montbui (1).