Igualada es prepara per tenir una participada cursa popular

El proper diumenge es preveu que centenars de persones facin exercici en una activitat inclusiva i no competitiva

Presentació del cartell de la cursa popular

Presentació del cartell de la cursa popular / Aj Igualada

Enric Badia

Enric Badia

El pròxim diumenge 22 d’octubre tindrà a lloc la 45a Cursa Popular Igualada. És una de les activitats més participades de la ciutat, més de 3.300 el darrer any. Es tracta d'una cursa sense competició i en la que hi pugui ser tothom qui ho desitgi. L'organització porta la paraula inclusiva escrita en els gens de l'activitat. La Cursa Popular l'organitza l’Ajuntament d’Igualada i el Consell Esportiu de l’Anoia.

Enguany es disputaran dues proves amb sortides i arribades al Parc Central d’Igualada. La Cursa Gran amb un circuit urbà de 5 km i la Cursa Petita d’1,5 km, aquesta al voltant del Parc Central, on cadascú podrà escollir la prova que més li convingui sense restriccions d’edat. Abans de cada prova i seguint la dinàmica de la darrera edició, es realitzarà un escalfament previ a càrrec dels monitors de zumba de l’associació SomPrematurs.

En aquesta edició es comptarà també amb la presència de Ràdio Igualada, que farà un programa en directe des del Parc Central d’Igualada. I Aigua de Rigat, l'empresa que gestiona la distribució d'aigua domèstica a la capital de l'Anoia, que instal·larà fonts d’aigua potable per tots els participants de la cursa.

Patrícia Illa, regidora d’Esports d’Igualada ha destacat que “les 45 edicions demostren que estem parlant d’una cursa popular que s’ha consolidat com una de les activitats esportives populars més participada de la ciutat”. Illa ha animat tothom a participar-hi i ha fet una crida als centres escolars, perquè els més joves aprenguin ja de petits a valorar aquesta prova. Per incentivar la participació, l'Ajuntament lliurarà un val de 100 euros als centres que portin a la prova més de 50 alumnes.

En la darrera edició, un total de 3.389 esportistes i famílies van gaudir d’un gran matinal d’esport i diversió. Les inscripcions a la 45a Cursa Popular Igualada ja poden realitzar-se en línia a través d’un formulari que es pot trobar als webs www.esportigualada.cat i www.ceanoia.cat. La data límit per inscriure’s és el dimecres 18 d’octubre. Els dorsals es podran recollir al Centre Escolar on s’hagin inscrit o al Parc Central d’Igualada dissabte dia 21 de 16 h a 19 h.