Igualada crea un premi per potenciar els projectes de la "incubadora" empresarial

Una iniciativa de mentoring vetlla per l'èxit de 9 projectes per desenvolupar que estiguin relacionats amb la innovació

Jordi Marcè, regidor de Promoció Econòmica d'Igualada

Jordi Marcè, regidor de Promoció Econòmica d'Igualada / Aj Igualada

Enric Badia

Enric Badia

L’Ajuntament d’Igualada llança una nova proposta del projecte "Incubadora" per donar suport en la fase inicial d'iniciatives empresarials i, a partir d'aquest any, potencia la iniciativa amb la creació dels Premis Incubadora Emprenedors. Aquesta serà la tercera edició de la Incubadora del Tecnoespai en el que s'assessora un total de nou projectes. La dinamització del projecte va a càrrec del Departament de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament d'Igualada, que rep el suport, també, de la Diputació de Barcelona. Com diuen els seus organitzadors es tracta "d'un servei d’acompanyament complet dinamitzat per un equip de professionals amb llarga experiència en incubadores, per tal d’acompanyar a empreses en la seva creació i llançament amb èxit".

La Incubadora és un projecte que es pot seguir on-line i off-line per a aquests 9 projectes d’emprenedoria d'Igualada, de qualsevol sector, que tinguin un potencial innovador. La Incubadora dona suport a iniciatives emprenedores treballant la viabilitat dels projectes, la implantació al territori, la utilització de les noves tecnologies fent aportació al benestar social i a la incorporació de la dona a la emprenedoria.

Aquest servei de mentoring basat en la transferència de coneixement i experiència dels empresaris per guiar nous emprenedors perquè puguin portar el negoci ci de manera òptima tindrà a partir d'aquesta tercera edició un guardó: els premis Incubadora Emprenedors. Es destacarà algun dels projectes i el premi consistirà en un període d’assessorament 6 mesos dels projectes per part de membres de l’equip de mentoring especialitzat així com disposar de 8 hores de coworking de 12 mesos a l’Ajuntament d'Igualada.

Els Premis

Els Premis s’adrecen a emprenedors/es que encara no s’hagin constituït o s'hagin constituït a partir de gener de 2022 en endavant. I, de forma específica, a aquells projectes emprenedors en fase inicial que ja tinguin un MVP (Minimum Viable Product) en el qual sigui necessari testejar i/o incorporar diferents elements clau del mateix que ajudin a la seva acceleració.

Els impulsors especifiquen que "és requisit indispensable que l’emprenedor sigui resident a l’Anoia i que el projecte es desenvolupi i repercuteixi també a la comarca". A més, es valorarà per a la selecció dels projectes participants, la seva conscienciació envers l'economia circular i els 17 objectius de l'Agenda 2030 de Desenvolupament sostenible, així com el compromís de complir amb el programa de mentoring i formació amb un mínim del 80%. La data límit per participar és fins el 24 de novembre de 2023 a les 23.59 h i es pot fer a través de la web https://www.ignovaigualada.com/incubadora.

El regidor de Dinamització Econòmica, Jordi Marcè, ha manifestat que “la Incubadora del Tecnoespai és una oportunitat única perquè la teva idea tingui futur. T’ajudem a enfocar-te cap a l’èxit.” I ha afegit que “a vegades una bona idea de negoci pot ser un fracàs per la seva execució, per aquest motiu s’ha creat aquest projecte”.