Neix una plataforma a Masquefa contra l'ampliació d'una gran empresa de logística

Els veïns ja troben excessiu el nivell actual de soroll o de trànsit i creuen que si hi ha més moviment la situació els empitjorarà de manera notable

Les naus actuals de l'empresa de logística Carreras

Les naus actuals de l'empresa de logística Carreras / Arxiu

Enric Badia

Enric Badia

El barri El Maset a Masquefa ha vist néixer una plataforma contra l’ampliació del Centre Logístic Carreras. Els veïns expliquen que hi ha "una sol·licitud en tràmit de l'empresa de logística per requalificar uns terrenys per poder edificar una nova nau industrial de grans dimensions al costat de la que ja es va aixecar a tocar del barri del Maset, de Masquefa" i aquesta pas els ha portat, segons asseguren, a fer pública la queixa i a preparar mobilitzacions. Les accions a dur a terme es coordinen a partir de la plataforma S.O.S El Maset. En aquest grup, diuen els seus representants, que hi ha veïns a títol individual i l'Associació de veïnes i veïns del barri del Maset, entre altres organitzacions.

Es queixen dels "sorolls constants a altes hores de la matinada, de la contaminació de l'aire, de la contaminació lumínica, de l'impacte paisatgístic i de la destrossa de carrers i habitatges que hi ha per l’entrada dels camions. I remarquen que la circulació pels carrers del barri de vehicles pesants està "prohibida".

Aquesta nova nau "ocuparia una l'espai que actualment està classificat com a zona no urbanitzable de protecció agrícola, amb vinyes de la DO Penedès". I asseguren que "la nova construcció no només ignoraria els principis de protecció de l'entorn rural, sinó que també posaria en risc la seva sostenibilitat". A més a més, la nau estaria a pocs metres dels habitatges del barri.

Asseguren, els veïns, que "les vies que donen accés a l’actual centre logístic ja es troben saturades d’un trànsit que la nova nau incrementaria amb més camions encara". I recorden que es tracta de carrers estrets, que no van ser dissenyats per suportar el trànsit de camions. La plataforma s'ha constituït i anuncia que aviat farà mobilitzacions per fer pública la queixa.