CCOO domina al comitè de l'Ajuntament d'Igualada i l'Intersindical guanya representació

El sindicat independentista ha doblat representació, però té la meitat de representants que el majoritari

Façana de l'Ajuntament d'Igualada

Façana de l'Ajuntament d'Igualada / Arxiu

Enric Badia

Enric Badia

Els treballadors de l'Ajuntament d'Igualada han triat aquesta setmana els 13 representants diferenciats entre personal tècnic i especialistes del Comitè d’Empresa. 8 seran dels membres del comitè ha estat triat per CCOO, 4 més representaran l'Intersindical i 1 serà de la CGT. CCOO revalida la majoria al comitè. L'Intersindical s'ha imposat entre el personal tècnic i CCOO, en el d'especialistes, on l'Intersindical no ha tingut representació. En aquest últim grup també és on la CGT ha aconseguit el seu únic representant.

L'Intersindical Anoia ha estat el sindicat que ha millorat resultats. Fonts d'aquest sindicat han explicat que "havien confeccionat una llista representativa amb una quinzena de treballadors al col·legi de personal tècnic, col·legi on en els darrers comicis van treure representació per primer cop amb 2 delegats" i tot i que han millorat els resultats no han pogut fer girar la truita. . A la mesa del personal tècnic s'ha tancat a favor de la Intersindical, (4 d'Intersindical i 2 de CCOO, que han retrocedit), però en el conjunt del comité la victòria en número de representants és per a CCOO.

Berta Soler, reelegida com a delegada en nom l'Intersindical, considera que “aquesta victòria en el col·legi dels tècnics suposa engegar una nova etapa en el Comitè de personal laboral a l’Ajuntament d’Igualada ja que, malgrat en el conjunt dels 2 col·legis no tinguem majoria, sí que ens dona l’autoritat moral per a reivindicar una participació activa en les negociacions que s’han de dur a terme especialment en la defensa dels drets del personal tècnic i administratiu”.

També afegeix que “som un sindicat de país, no dependent d’estructures estatals, i tenim nous projectes i propostes a plantejar. Volem establir una comunicació directa amb el personal per a conèixer de primera mà les seves necessitats i inquietuds. I ens esforçarem per fer un canvi de model en el Comitè on tothom tingui veu i cabuda, cercant el consens en la negociació i on la transparència sigui el tret diferencial”.

Resultats de les eleccions

Pel que fa al conjunt del Comitè de l’Ajuntament, Comissions Obreres va aconseguir 8 delegats, la Intersindical 4 i finalment la CGT 1. En l’altre col·legi, el d’especialistes, el resultat va ser de 6 delegats per CCOO i 1 per la CGT. Des de la Intersindical Anoia valoren molt positivament haver doblat representació i ho vinculen a una feina d’anys a la comarca en molts àmbits. Fa pocs mesos la denúncia de l’Asil va donar-los la victòria sindical per majoria absoluta, també van revalidar els 4 delegats a Miquel i Costas S.A o i van obtenir de nou el delegat a l’Ajuntament del Bruc.