La Fundació Suport d'Igualada inaugura el nou local i celebra el 20è aniversari

L'entitat té l'objectiu d’oferir el servei d’exercici de la capacitat jurídica a persones residents a la comarca de l’Anoia

Representants polítics i de la fundació en la inauguracio de la nova seu

Representants polítics i de la fundació en la inauguracio de la nova seu / FS

Redacció-E.B./Igualada

Tant de bo hi hagués pau. L’entitat igualadina Fundació Suport de l’Anoia, abans Fundació Privada Tutelar de l’Anoia, ha inaugurat la nova seu social, un canvi que ha coincidit amb el 20è aniversari de l’entitat. Representants de l'entitat i polítics van formar dimarts passat la comitiva de la visita d'inauguració. Es va fer una visita a les noves instal·lacions situades al carrer Piera nº 25 d’Igualada. L'acte acadèmic va tenir lloc a l’auditori del Centre Cívic Nord.

La foto de grup dels representants polítics a la inauguració del local

La foto de grup dels representants polítics a la inauguració del local / FS

En la seva intervenció ja a l'auditori, Jordi Camins i Just, l’actual president de la Junta del Patronat de la Fundació, va fer una descripció general tant de la història com de la tasca duta a terme per l’entitat. Seguidament, el Carles Tarrida i Juncà, antic gerent, i dues persones assistides per la Fundació, van explicar la seva visió d’aquests vint anys en una emotiva conversa. Per acabar, l’actual gerent de la Fundació, Núria Brunet i González, també amb dues persones assistides, van parlar del present i futur de l’entitat. Aquest present i futur, marcat per la darrera reforma legislativa, deixa enrere els conceptes d'incapacitació, tutela i curatela per donar més èmfasi als drets, voluntats i preferències de les persones. D’aquí, el canvi de nom de la Fundació.

Va assistir a l'acte l'alcalde d'Igualada, Marc Castells i Berzosa, la directora general de Provisió de Serveis del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Maria Rosa Pons i Vilarasau, la coordinadora de la demarcació del Penedès, Lluïsa Nicolau i Galindo, la vicepresidenta del Parlament de Catalunya, Alba Vergés i Bosch, el diputat del Parlament de Catalunya, Jordi Riba Colom, el president del Consell Comarcal de l’Anoia Sr. Jordi Parcerisas i Valls, els membres de l’oposició de l’Ajuntament d’Igualada, els membres del patronat de l’entitat, les persones ateses per la Fundació així com els professionals de l’entitat i professionals de diferents serveis.

Les entitats igualadines Fundació Privada Àuria, Fundació Sanitària Sant Josep i APINAS, varen constituir la Fundació l’any 2003, amb l’objectiu d’oferir el servei d’exercici de la capacitat jurídica a persones residents a la comarca de l’Anoia, prèvia sentència i nomenament judicial. Des de llavors els usuaris d’aquest servei han anat augmentant de forma substancial, fins la xifra actual de 137.

Una de les intervencions a l'acte d'inauguració

Una de les intervencions a l'acte d'inauguració / FS

El servei que realitza l’entitat és ajudar les persones assistides, persones amb discapacitat intel·lectual, gent gran i persones amb malaltia mental en la presa de decisions i fomentar-los l’autonomia i la plena inclusió social a la Comunitat.