L'Ajuntament d'Igualada crea una oficina per promoure les comunitats energètiques a la ciutat

L'Oficina de Transformació Comunitària que té com objectiu involucrar diferents actors de la capital de l'Anoia en projectes d'energia sostenible

L'oficina de transformació energètica d'Igualada

L'oficina de transformació energètica d'Igualada / Aj Igualada

Redacció

L'Ajuntament d'Igualada ha posat en marxa l’Oficina de Transformació Comunitària que té com objectiu principal promoure i dinamitzar les Comunitats Energètiques a la ciutat, una iniciativa que busca involucrar la ciutadania, les petites i mitjanes empreses, i les administracions locals en projecte d'energia sostenible. Una col·laboració col·lectiva que té com a finalitat obtenir beneficis ambientals, econòmics i socials per a la comunitat, segons han explicat fonts municipals.

El regidor de Sostenibilitat, Jordi Marcè, ha dit que "apostar per un model energètic lliure d'emissions és clau per avançar en la transició energètica". Així doncs, l'OTC emergeix com una peça fonamental en aquesta transformació, posant a disposició dels ciutadans les eines necessàries per a construir un futur més sostenible.

L'Oficina de Transformació Comunitària (OTC), un projecte finançat gràcies a una subvenció europea Next Generation, està situada a l'avinguda Mestre Muntaner, 86, i compta amb una tècnica amb formació i experiència en eficiència energètica, que treballa a jornada completa, per oferir assessorament tècnic, jurídic i administratiu per a la creació i consolidació de comunitats energètiques. El servei va dirigit a ciutadans, empreses i sector públic.

L'Ajuntament d'Igualada proposa que les consultes es facin a través de l'ús del formulari de l'apartat de "Consulta" de la pàgina web de l’OTC Igualada (www.otcigualada.cat), facilitant així una resposta eficient i coordinada amb el servei d'assessorament. També es pot contactar per telèfon (93.803.19.50 extensió 3255) i el correu electrònic (otcigualada@aj-igualada.net) tant ciutadans com empreses i sector públic.

A més de l'assessorament personalitzat, l'OTC organitzarà activitats de difusió com jornades, tallers i cursos de formació per sensibilitzar i formar la població sobre les comunitats energètiques. Es destinaran esforços especials a sectors específics com ara els administradors de finques i els instal·ladors, amb l'objectiu de promoure una transició energètica inclusiva i participativa.