Jordi Pujol, hospitalitzat per un problema neurològic

De 92 anys, l'expresident de la Generalitat viu apartat de la vida pública i a l'espera del judici per l'ocultació del patrimoni familiar

Jordi Pujol i Marta Ferrusola, en una foto del febrer del 2020

Jordi Pujol i Marta Ferrusola, en una foto del febrer del 2020 / JOAN MATEU PARRA

Redacció / ACN

 Jordi Pujol ha estat sotmès a una operació d'un ictus per l'obstrucció d'una artèria cerebral aquest dilluns a la tarda a l'hospital de la Santa Creu i Sant Pau, segons han informat fonts del centre hospitalari. L'expresident de la Generalitat ha ingressat amb una alteració del llenguatge aguda, i les exploracions mèdiques han confirmat que l'obstrucció li provocava una reducció del flux sanguini al cervell. Poc abans de les nou de la nit l'hospital informava que s'estava sotmetent Pujol a un tractament endovascular per eliminar l'obstrucció arterial. L'expresident romandrà ingressat a la Unitat d'Ictus de l'Hospital de Sant Pau un cop acabi l'operació per valorar l'evolució.

En un primer moment havia transcendit que Pujol havia sofert un ictus lleu, però posteriorment s'ha sabut que se l'estava sotmetent a l'operació. Pujol ha ingressat inicialment a l'Hospital de Barcelona i després se l'ha derivat a l'Hospital de Sant Pau, on ha arribat a les 17.45 h en ambulància, segons ha pogut saber l'ACN.

Pujol, de 92 anys, segueix apartat de la vida pública des de la confessió en què va admetre, fa vuit anys, haver amagat diners a l'estranger. Amb tot, en els darrers temps ha protagonitzat més aparicions públiques i ha concedit alguna entrevista. Aquest dissabte l'expresident va parlar amb Catalunya Ràdio, on va admetre que estava "preocupat" pel seu llegat. "He fet coses ben fetes, i algunes molt ben fetes, però n'hi ha d'altres que no em deixen satisfet", va dir. Pujol i la seva família estan a l'espera de judici per l'ocultació de l'esmentat patrimoni familiar.