Badalona inicia el muntatge de l'arbre de Nadal gegant

Albiol assegura que amb l'encesa de llums es donarà el tret de sortida simbòlic de les festes al conjunt de Catalunya

Inici del muntatge de l'arbre de Nadal de Badalona

Inici del muntatge de l'arbre de Nadal de Badalona / ACN

Jordi Pujolar (ACN)

L'arbre de Nadal gegant de Badalona -tindrà 40 metres i serà el més alt de l’Estat- s’ha començat a muntar aquest dilluns a la plaça President Tarradellas, davant el pavelló olímpic. Un camió tipus tràiler hi ha traslladat les primeres peces i els operaris les descarreguen amb l'ajuda d’una grua de gran tonatge. La previsió és que els treballs s’allarguin entre una setmana i deu dies, en funció de la pluja, i l'encesa oficial està prevista per al 18 de novembre. L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, assegura que serà llavors quan "comenci el Nadal a Catalunya". Albiol diu que Badalona serà la "ciutat referent" al país durant aquestes festes gràcies al projecte de l¡arbre gegant.

Amb 82.000 llums píxel, l'arbre oferirà un espectacle d'il·luminació i música, i serà transitable per dins, de manera que es podrà contemplar tant des de fora com des del seu interior. "Estic content perquè Badalona es converteix en la ciutat referent del Nadal al país", ha dit Albiol en una visita al muntatge de l'estructura, on ha destacat que s'utilitzarà una desena de camions per a transportar el material necessari: "Ni els Rolling Stones porten tants tràilers".

L'alcalde de Badalona ha assegurat que l'arbre serà un pol d'atracció no només per als veïns de la ciutat, també per a d'altres localitats que vulguin visitar la proposta de Nadal que s'oferirà al municipi, amb un pressupost global d'1,7 milions d'euros. Aquesta inversió servirà, entre d'altres, perquè tots els barris de la ciutat tinguin il·luminació nadalenca i per sumar tres carrosses a la cavalcada dels Reis d'Orient, que enguany arribaran en helicòpter.

Invitació a Abel Caballero

Albiol no afluixa i manté la pressió sobre l'alcalde de Vigo, Abel Caballero, qui manté que el seu Nadal és el més espectacular del món. Tot i reconèixer que la proposta gallega és "molt bonica", l'alcalde badaloní recalca que el seu arbre és millor que el del seu homòleg: "Badalona li ha passat per davant, i si no, quan estiguin els dos arbres instal·lats ho podem comprovar".

Amb tot, ofereix una invitació sincera i oficial a Caballero perquè visiti l'arbre de Badalona: "Qualsevol dia, que vingui i ens visiti, i jo l'acompanyaré", ha assegurat. De la mateixa manera, ha afegit que acceptaria una invitació a la inversa per visitar Vigo: "El seu Nadal és espectacular, amb una il·luminació envejable, però el millor l'arbre il·luminat amb llums píxel i so el té Badalona", ha reblat.