Ernest Maragall anuncia per sorpresa que abandonarà l'Ajuntament de Barcelona

El regidor ha explicat que es tracta d'una decisió presa "a consciència i voluntàriament"

Ernest Maragall i Elisenda Alamany, en un ple de l'Ajuntament de Barcelona

Ernest Maragall i Elisenda Alamany, en un ple de l'Ajuntament de Barcelona / DAVID ZORRAKINO / EUROPA PRESS

ACN

El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha anunciat aquest divendres que deixarà l'acta de regidor al desembre. Maragall ho ha fet públic durant una intervenció al plenari en la qual ha comunicat a la resta de regidors que el plenari del mes de desembre serà l'últim en el qual participarà des de l'escó. Una decisió, ha dit, que pren "a consciència i voluntàriament" i que és "estrictament personal", amb una raó de fons que és "Barcelona". Segons ell, la ciutat és l'única raó que els ha dut fins aquí i que hauria de moure "tots els regidors d'aquesta casa".

Fonts del grup municipal d'Esquerra han explicat que la decisió l'ha pres aquesta darrera setmana i l'ha compartida posteriorment amb el seu cercle més proper i amb la direcció del partit. La renúncia es formalitzarà en el proper plenari municipal previst pel 22 de desembre.

"Ernest Maragall sempre ha posat la ciutat, la seva ciutadania i el projecte polític per davant de tot i es manté ferm amb el seu compromís amb la ciutat. Seguirà treballant incansablement per Barcelona des d'una posició apartada de la primera línia política, com fan la gran majoria dels ciutadans i ciutadanes", indiquen des del grup municipal republicà.

La següent candidata a la llista d'Esquerra Barcelona és Rosa Suriñach, actual cap de gabinet d'Ernest Maragall, qui ja va acompanyar-lo a la llista de 2019 i va ser regidora els últims mesos del mandat anterior.