La Guàrdia Civil vincula Pep Guardiola amb Tsunami Democràtic: "Va encoratjar a rebel·lar-se contra l'Estat"

El text assegura que l'entrenador bagenc va prestar la seva veu per a un vídeo del moviment, "sumant-se a les seves reivindicacions"

Pep Guardiola en una imatge d'arxiu

Pep Guardiola en una imatge d'arxiu / Mike Egerton/EFE

Andrea Izquierdo

Andrea Izquierdo

L'entrenador santpedorenc Pep Guardiola apareix en un dels informes de la Guàrdia Civil sobre Tsunami Democràtic. En un document oficial, segons ha avançat Voz Populi, els investigadors destaquen la vinculació del bagenc amb aquest moviment, que està sent investigat per l'Audiència Nacional per presumptes delictes de terrorisme i asseguren que "va animar" a una rebel·lió contra l'Estat.

La Guàrdia Civil argumenta que Guardiola podria estar relacionat amb la plataforma sorgida per liderar les protestes postsentència, assenyalant que va posar veu a un vídeo del moviment divulgat el 2019, sumant-se a les seves reivindicacions i "encoratjant la població catalana a rebel·lar-se contra l'Estat".

L'informe sorgeix com a resposta d'una petició d'informació des del Canadà, país al qual l'Audiència Nacional va demanar col·laboració per uns dominis web relacionats amb Tsunami que van ser creats per una empresa del país. Els tribunals canadencs van demanar més informació sobre la plataforma investigada i, entre les preguntes formulades, demanaven a la Guàrdia Civil saber "qui era Josep Guardiola" i "com sabia que estava enviant un missatge en nom de Tsunami Democràtic?".

En la seva resposta, emesa el juliol de 2020, la Guàrdia Civil va explicar que Tsunami Democràtic va començar una "potent campanya mediàtica" impulsada des dels "estaments polítics més alts i sectors civils independentistes". I que el bagenc "no va dubtar a posar la seva veu a disposició del moviment, sumant-se a les seves reivindicacions i encoratjant la població catalana a rebel·lar-se contra l'Estat de dret", explica l'informe.

El text també apunta que Guardiola, amb els anys, s'ha convertit en una figura cada cop més habitual en actes a favor "del dret a l'autodeterminació i la ruptura de l'Estat Espanyol". Així, el defineixen com una de les "cares més visibles del procés independentista a escala internacional".