La filla de l'home mort a l'aeroport del Prat rebutja que el cas sigui utilitzat "amb finalitats polítiques"

Aurelie Scherzinger afirma que el seu pare patia una dolència cardíaca, agreujada per "la calor i l'estrès" del bloqueig

La protesta de Tsunami Democràtic a l'Aeroport del prat

La protesta de Tsunami Democràtic a l'Aeroport del prat / EFE

ACN

Aurelie Scherzinger, la filla de l'home mort a l'aeroport del Prat durant el bloqueig de Tsunami Democràtic, rebutja que el cas sigui utilitzat "amb finalitats polítiques". "Sé que a Espanya hi ha problemes. Però no m'agradaria que la història del meu pare s'usi amb fins polítics", ha manifestat Scherzinger, entrevistada pel diari 'El Mundo'.

La filla de l'home francès de 65 anys ha afirmat que el seu progenitor patia una dolència cardíaca, agreujada per "la calor i l'estrès" del bloqueig a l'Aeroport de Barcelona. "Clar que sí, clar que van influir en la seva dolència cardíaca, clar que la seva mort va ser a causa d'això; la calor, l'estrès...no és el mateix arribar en cotxe, sense nervis, que d'aquella manera", ha assenyalat Scherzinger.

"En circumstàncies normals, no hagués passat", ha reflexionat en veu alta la jove, de 37 anys i resident a la regió d'Alsàcia. La filla de Jean Claude Joseph Scherzinger ha explicat que el seu pare s'acabava de jubilar i que juntament amb la seva mare van visitar un matrimoni veí a la seva casa d'estiueig a Orpesa. De tornada, en comptes d'optar per València van decidir triar l'aeroport de Barcelona. "Van arribar amb el cotxe del veí per agafar l'avió i es van trobar que els manifestants estaven davant les instal·lacions i es dedicaven a bloquejar els cotxes", ha apuntat Aurelie, de 37 anys, narrant el que la seva mare li va explicar.

"El  meu pare tenia problemes de salut (una cardiopatia isquèmica crònica), i a causa del bloqueig van haver de sortir del cotxe i començar a caminar", ha precisat. "El veí es va adonar que el meu pare no es trobava bé i li va demanar que s'assegués. Havien caminat prop d'un quilòmetre amb les maletes i no estaven lluny de la porta. Van acordar que es quedés allà mentre ells facturaven, però quan van tornar ja hi havia l'ambulància", ha assegurat Scherzinger. El vehicle d'emergències no hauria pogut sortir de l'aeroport –presumptament rodejat pels manifestants- i l'home va ser traslladat en helicòpter a l'hospital de Bellvitge, on va morir una hora després.