Icona del Montseny: cau una part del Castanyer de les Nou Branques de Viladrau

Les tales i la sequera podrien ser les causes de la caiguda

El Castanyer de les 9 branques caigut al Montseny

El Castanyer de les 9 branques caigut al Montseny / Ajuntament de Viladrau

Redacció

Preocupació a Viladrau i al Montseny. El Castanyer de les Nou Branques, un dels arbres més emblemàtics del parc natural i un dels grans reclams turístics, ha vist caure una part important de la seva estructura.

L'Ajuntament de Viladrau considera que una possible causa de la caiguda podrien ser les tales realitzades en l'entorn de l'arbre, deixant en una situació de més desprotecció el castanyer. Tot i això, els efectes de la sequera també podrien tenir molt a veure per a un arbre al qual li calculen uns 700 anys de vida.

L'arbre no és propietat municipal, ja que es troba en una finca privada, però els camins del parc natural del Montseny són d'ús públic. Ja no conservava les nou branques perquè dues s'havien esquerdat pel fort impacte de ratxes de vent el 1987.

Des del consistori de Viladrau ja han iniciat converses amb tècnics per abordar l'origen de la caiguda i possibles intervencions per protegir aquest castanyer icònic i altres de la zona. Per motius de seguretat, l'accés a l'entorn de l'arbre ha quedat delimitat.