Palacios retira "per precaució" la seva truita de patates per diferents casos de botulisme

L'empresa demana als consumidors que hagin comprat un d'aquests productes que s'abstinguin de menjar-se'l i el tornin al punt de venda on el van adquirir

Palacios retira "per precaució" la seva truita de patates per diferents casos de botulisme

Palacios retira "per precaució" la seva truita de patates per diferents casos de botulisme / EFE

EP

El grup Palacios Alimentación ha decidit retirar de forma voluntària i per precaució els seus productes de truita de patata envasada, després que s'hagin associat a diversos casos de botulisme. Ahir, ja vam informar que Sanitat està investigant aquest brot i avui s'ha conegut que Palacios és l'empresa afectada.

La firma diu que ha adoptat "totes les mesures necessàries per detectar una possible causa". La producció de les truites s'ha aturat temporalment i s'han inspeccionat les instal·lacions de la fàbrica fins a quatre vegades, tot i que en tots els casos el resultat ha estat "favorable" per part de les autoritats sanitàries.

Fins ara, l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentari i Nutrició (Aesan) "no ha pogut establir una evidència, ni en els productes ni en els processos, que relacionin causa efecte". Tot i així, el grup empresarial ha sol·licitat als consumidors que hagin adquirit un d'aquests productes que s'abstinguin de consumir-lo i el tornin al punt de venda on el van adquirir perquè rebin un reemborsament de l'import.

Alhora, la companyia ha subratllat que la seguretat alimentària és "prioritària" per al grup empresarial, que "duu a terme regularment anàlisi de control". Aquestes anàlisis formen part dels autocontrols que es fan a l'empresa per reforçar la seguretat dels seus productes, sense que en cap cas no s'hagi detectat el patogen, ni les seves toxines, en cap dels productes, assegura un comunicat.

Amb tot, Palacios Alimentación, que ha demanat disculpes als seus clients per les molèsties, defensa que està col·laborant amb les autoritats sanitàries "per aclarir aquest episodi com més aviat millor".