La fiscalia demana a Llarena que reactivi les ordres de detenció internacionals contra Puigdemont i Comín

El ministeri públic pren la decisió després de la sentència del TGUE que els retira la immunitat

L'advocat Gonzalo Boye i els eurodiputat de Junts Toni Comín, Carles Puigdemont i Clara Ponsatí en la roda de premsa per valorar la sentència del TGUE sobre la immunitat.

L'advocat Gonzalo Boye i els eurodiputat de Junts Toni Comín, Carles Puigdemont i Clara Ponsatí en la roda de premsa per valorar la sentència del TGUE sobre la immunitat. / Nazaret Romero

ACN

La fiscalia del Tribunal Suprem ha demanat aquest dilluns al magistrat instructor de la causa del procés a l'alt tribunal, Pablo Llarena, que emeti de nou ordres internacionals i europees de detenció i entrega contra l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l'exconseller Antoni Comín. La petició del ministeri públic es produeix després de la sentència del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) que els va retirar la immunitat com a europarlamentaris. La fiscalia sosté que, per molt que la sentència pot ser recorreguda al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), el recurs "no té efecte suspensiu".

"Tenint en compte la situació personal d'ambdós, fugits de la justícia i en rebel·lia, resulta procedent emetre novament ordres de detenció internacionals i europees respecte a ambdós processats" pels delictes de malversació agreujada i desobediència, diu el ministeri públic.

La reacció de Puigdemont

L’expresident de la Generalitat i eurodiputat de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha ironitzat aquest dilluns al matí amb la decisió de la Fiscalia del Tribunal Suprem de demanar al jutge Llarena que cursi noves ordres de detenció contra ell i Toni Comín. “Un dia ets decisiu per fer govern a Espanya, l’endemà Espanya ordena el teu arrest”, ha assegurat Puigdemont en un missatge a Twitter on ha compartit la informació sobre la petició de noves euroordres.